back to top
18.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Με αργούς ρυθμούς η κυκλοφορία στην κάθοδο της Αθηνών-Λαμίας από την Βαρυμπόμπη μέχρι και την Μεταμόρφωση, όπου νωρίτερα είχαν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων.

Νέο εμφατική άρνηση του Μπένιαμιν Νετανιάχου για εκεχειρία στη Γάζα εάν δεν απελευθερωθούν ΟΛΟΙ οι όμηροι που κρατά η Χαμάς. Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός δημοσιοποιεί στοιχεία ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί ιατρικές και νοσοκομειακές εγκαταστάσεις για τις επιθέσεις της, χρησιμοποιεί σπίτια ως οπλοστάσια, ενώ εκτοξεύει ρουκέτες ακόμη και δίπλα από παιδικές χαρές. Από την άλλη πλευρά, το Υπουργείο Υγεία της Γάζας κάνει λόγο για από 9.770 νεκρούς από την έναρξη του πολέμου, μεταξύ τους 4008 παιδιά και 2500 γυναίκες. Με την ίδια ανακοίνωση η Χαμάς απευθύνει έκκληση στο Ερυθρό Σταυρό και την Αίγυπτο να εγγυηθούν την ασφαλή απομάκρυνση των τραυματιών από τον θύλακα.

Την ίδια ώρα, το Ιράν δια του Υπουργού άμυνας διαμηνύει ότι οι ΗΠΑ θα “πληγούν σκληρά” εάν δεν εφαρμόσει εκεχειρία και τη Γάζα. Ενώ νωρίτερα, τα ιρανικά μέσα επιβεβαίωσαν τη συνάντηση που είχαν στην Τεχεράνη ο ανώτατος ηγέτης της χώρας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, με τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, με τον οποίο – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – συζήτησαν τα ‘’εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος στη Γάζα καθώς και για τις εξελίξεις στη Δυτική Όχθη.

Σε αντιδυτικό παραξυσμό και η Άγκυρα με τον Ταγίπ Ερντογάν σε μια άνευ προηγουμένου ισλαμιστικού τύπου ρητορική δηλώνει ”προστάτης” των απανταχού μουσουλμάνων από την Γάζα έως τα Βαλκάνια και σε όλες τις μουσουλμανικές κοινότητες της Ευρώπης.

Σε αυτό το κλίμα, το διπλωματικό ενδιαφέρον εστιάζεται στην συνάντηση που θα έχουν στην Άγκυρα οι Υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ – Τουρκίας.

Έχει προηγηθεί ο νέος κύκλος επαφών του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, σε Ισραήλ, Ιορδανία, Δυτική Όχθη και Κύπρο από το οποίο μέχρις στιγμής τουλάχιστον δεν εξάγονται κάποια απτά ή ευοίωνα συμπεράσματα.

Το μεσημέρι, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συναντήθηκε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, τον οποίο ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία δημιουργίας ανθρωπιστικού διαδρόμου, ενώ εξήρε την στάση της Κύπρου ως χώρας «που συνομιλεί με όλους».

Το πρωί, ο Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε εν νέου στη Ραμάλα με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, με τον Μαχμούτ Αμπάς να μιλά για ”γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Γάζα και να ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός”. Από πλευράς του, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών δεσμεύτηκε μόνο για την ”παροχή ζωτικής σημασίας βοήθειας και την επανέναρξη των βασικών υπηρεσιών στη Γάζα”.

Στην εσωτερική επικαιρότητα:

Σε τελική ευθεία οι ρυθμίσεις για την παροχή επιδόματος σε περίπου 1,2 εκατομμύρια ευάλωτους καταναλωτές που χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους. Το επίδομα θα κυμαίνεται από 45 έως 480 ευρώ, θα δοθεί με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και θα αφορά την περίοδο κατανάλωσης από 1ης Ιανουαρίου έως και 31 Μαρτίου 2024. Εξαιρούνται της επιδότησης όσοι λαμβάνουν επίδομα θέρμανσης καθώς και οι δικαιούχοι Κοινωνικού Τιμολογίου. Σχετικές αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας «myΘέρμανση» της ΑΑΔΕ, ενώ κάθε νοικοκυριό έχει δικαίωμα υποβολής μόνο μιας αίτησης, καταχωρώντας τον αριθμό παροχής της κύριας κατοικίας του.

Στη δημοσιότητα δίνονται στις 10 αύριο το πρωί οι δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» των βουλευτών για το οικονομικό έτος 2022 (χρήση 2021).

Συνάντηση στη Βουλή, θα έχουν αύριο στις τέσσερεις το απόγευμα, οι Πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, κύριοι Κασσελάκης και Ανδρουλάκης αντίστοιχα.

Στην αθλητική επικαιρότητα για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ:

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: 0 – 0 στο 39’

Σε λίγα λεπτά: Άρης – Ατρόμητος.

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης. 0-1

ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος. 1 – 1

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 21,3 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα