back to top
16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Κανονικά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας καθώς άρθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ήταν σε εφαρμογή λόγω της διεξαγωγής δύο διαδοχικών αγώνων δρόμων 10 χλμ στο πλαίσιο του 40ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας.

Από εκεί και πέρα, έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν αύριο Κυριακή 12 Νοεμβρίου από τις 09.00 έως τις έξι παρά τέταρτο , λόγω της διεξαγωγής δύο αγώνων δρόμου,του αγώνας Δρόμου 5 χλμ. από Λ. Βασ. Αμαλίας (Σύνταγμα) προς Παναθηναϊκό Στάδιο, αλλά και του κλασικού Μαραθωνίου. Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον αυριανό μαραθώνιο στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr.

Στον αέρα βρίσκεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου, της «Ομπρέλας» του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Διονύση Τεμπονέρα. Η συνεδρίαση συνεχίζεται αύριο στις 11 το πρωί με τοποθετήσεις και θα κορυφωθεί με ψηφοφορίες το απόγευμα. Δεν είναι γνωστό ακόμα τι θα πράξουν οι αποχωρήσαντες που συνεδριάζουν σήμερα το βράδυ για να αποφασίσουν τη στάση τους αύριο.

Και οι τρεις είχαν θέσει το θέμα της απόφασης που πρέπει να πάρει η κεντρική επιτροπή σχετικά με το δημοψήφισμα για τις διαγραφές στο κόμμα. Συγκεκριμένα οιι τρεις τους, αλλά και ο κ. Τζανακόπουλος ζήτησαν να γίνει η ψηφοφορία για το δημοψήφισμα άμεσα και όχι στο τέλος της συνεδρίασης, ενώ ο κ. Τεμπονέρας μίλησε σε υψηλούς τόνους. Μάλιστα, ζήτησαν να αποσυρθεί η πρόταση για δημοψήφισμα ή αλλιώς να προταχθεί συζήτηση για το θέμα με απόφαση, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τον κ. Κασσελάκη.

Από την πλευρά Κασσελάκη, ισχυρίζονται πως η απαρτία διαπιστώνεται στην αρχή της συνεδρίασης, συνεπώς και ένας να ψηφίσει στο τέλος οι αποφάσεις είναι δεσμευτικές.

Το μέτρο της μόνιμης μείωσης τιμής με το ταμπελάκι νούμερο 5 έλεγξε σε επίσκεψή σε σούπερ μάρκετ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα συνομίλησε με καταναλωτές για τις μειωμένες τιμές σε προϊόντα, λέγοντας «θα αυξήσουμε το 5%». «Αντιγραφέα» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στο Facebook, την πρώτη μετά την επεισοδιακή τοποθέτησή του στην κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Από τη Δευτέρα υπενθυμίζουμε ότι στο μικροσκόπιο του υπουργείου Ανάπτυξης μπαίνουν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, με τα αρμόδια κλιμάκια να πραγματοποιούν ελέγχους για το εάν τηρείται η νομοθεσία περί της σήμανσης των προϊόντων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής».

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, υποστήριξε απόψε ότι κατέστρεψε πλήρως ή μερικώς περισσότερους από 160 ισραηλινούς στρατιωτικούς στόχους στη Γάζα τις τελευταίες 48 ώρες, μεταξύ των οποίων ήταν και τουλάχιστον 25 οχήματα. «Η σύγκρουση είναι άνιση, αλλά φοβίζει και τρομοκρατεί την ισχυρότερη δύναμη της περιοχής», είπε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, ο Άμπου Ουμπάιντα

Την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι σκότωσε τον Αχμέντ Σιαμ, διοικητή της Χαμάς, ο οποίος κρυβόταν με συμμαχητές του σε σχολείο στη Λωρίδα της Γάζας. Στην επιχείρηση εξόντωσής του συμμετείχαν επίγεια και αεροπορικά στρατεύματα.

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, 4 ανήλικοι (15χρονοι), κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση- για σωματικές βλάβες, απλή συνέργεια σε σωματικές βλάβες και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη -2- ανήλικοι (15χρονοι).

Σύμφωνα με την Αστυνομία προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία μαθητής Λυκείου δέχθηκε απρόκλητες διαδοχικές επιθέσεις με πτύσιμο και γροθιές από πρώην συμμαθητή του.

Στη σύλληψη ενός 42χρονου, ο οποίος μετέδιδε απευθείας σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κακοποιητικές πράξεις σε βάρος δύο θυμάτων εκμεταλλευόμενος την αναπηρία τους, προχώρησαν στελέχη του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ο 42χρονος κατηγορείται για σωματικές βλάβες, εξύβριση και μαστροπεία, εγκλήματα που τελέστηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, παίζουν στις

ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα. 1-1

Ατρόμητος – Πανσερραϊκός 1-1

Βόλος – Άρης. 0-2

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα