back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το ΕΓ εν μέσω αντεγκλήσεων και… δείπνων – Απούσα η Αχτσιόγλου

Διαβάστε επίσης

Εν μέσω νέων αναταραχών και διαξιφισμών, αποχωρήσεων, όπως αυτή του Νίκου Τόσκα απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, μυστικών δείπνων, που τροφοδοτούν σενάρια για τις εξελίξεις στο χώρο της Αριστεράς, συνεδριάζει το μεσημέρι υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη το Εκτελεστικό Γραφείο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Έφης Αχτσιόγλου λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί στην συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου με τους στενούς της συνεργάτες να σπεύδουν να διευκρινίσουν πως μια τέτοια επιλογή της δεν επιδέχεται πολιτικών ερμηνειών.

Χθες ο Στέφανος Κασσσελάκης, την κάλεσε εκ νέου να συνεργαστούν, όπως και τους Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο, σε μια συνέντευξη που πήρε διαστάσεις έντονης αντιπαράθεσης με τους Γιάννη Δραγασάκη και Ευκλείδης Τσακαλώτο, καθώς μιλώντας στο MEGA ο κ. Κασσελάκης κατηγόρησε τον πρώην τσάρο της ελληνικής οικονομίας πως επί υπουργίας του φορολογήθηκε η μεσαία τάξη στο πλαίσιο της συγκέντρωσης 37 δις, που είχε συμφωνήσει με τους δανειστές. Το περίφημο «μαξιλαράκι».

Στον Στέφανο Κασσελάκη απάντησε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, αλλά και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον πρώτο να καλεί το πρόεδρο του κόμματος να μελετήσει τον κυβερνητικό απολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ και να μην εκτίθεται δημοσίως. «Πρόεδρε, σου προτείνω να διαβάσεις τις συγκεκριμένες σελίδες (σ.σ. 72-74). Και γενικότερα εφόσον θέλεις ν’ αναφέρεσαι στο κυβερνητικό έργο, είναι απαραίτητο να διαβάσεις τον Απολογισμό του κόμματος του οποίου ηγείσαι, ώστε να μην εκτίθεσαι & να μη δίνεις λαβή στη ΝΔ με τα συκοφαντικά επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Σε κάθε περίπτωση να μην υπονομεύεις τον συλλογικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19 υπό την καθοδήγηση & την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα. Συλλογικό άθλο που διέσωσε τη χώρα & είναι ιστορικό κεκτημένο & παρακαταθήκη της Αριστεράς για το μέλλον» τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Εν τω μεταξύ την ώρα που οι Γιάννης Δραγασάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντούσαν στον Στέφανο Κασσελάκη, σε εστιατόριο της Νέας Σμύρνης ελάμβανε χώρα ένα δείπνο ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Σακελλαρίδη. Πήγες στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργό, με αφορμή τις σχετικές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σημείωναν πως ο Αλέξης Τσίπρας ανά τακτά χρονικά διαστήματα συναντιέται με πρώην συνεργάτες του και φίλους και τα ραντεβού αυτά δεν πρέπει να συνδέονται με την πολιτική επικαιρότητα.

Γιώργος Κατσίγιαννης

.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα