back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ

Διαβάστε επίσης

Σε ετοιμότητα για δυναμικές κινητοποιήσεις δηλώνουν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, διεκδικώντας τις θέσεις εργασίας τους.

Ήδη, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν αιτηθεί για τις επόμενες εβδομάδες κύκλο επαφών με τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα και παράλληλα άμεση συνάντηση για «ουσιαστικό διάλογο» με τα συναρμόδια υπουργεία

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 10:30 στον κινηματογράφο Ίλιον του οικισμού ΛΑΡΚΟ, θα πραγματοποιηθεί Σύσκεψη Σωματείων, λαϊκών φορέων και κατοίκων των περιοχών γύρω από την ΛΑΡΚΟ, επισημαίνοντας: «Είμαστε ανοιχτοί να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο διαλόγου, αλλά παράλληλα ετοιμαζόμαστε για σύγκρουση».

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων:

– H κυβέρνηση ετοιμάζεται την 1η Ιανουαρίου 2024 να απολύσει όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και να τους εντάξει σε προγράμματα ανεργίας, υλοποιώντας το αίτημα των επενδυτών για ΛΑΡΚΟ καθαρή από τα «βαρίδια – εργαζόμενους».

-Η επιδίωξη, είναι συνέχεια της εντολής των επενδυτών να σταματήσει η παραγωγή της ΛΑΡΚΟ τους τελευταίους 14 μήνες και κάθε προμήθεια υλικών και ανταλλακτικών

– Για το «βαρέλι δίχως πάτο», όπως αποκαλούσε η Κυβέρνηση τη ΛΑΡΚΟ, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από έξι μεγάλους παγκόσμιους επιχειρηματικούς ομίλους του κλάδου. Οι δύο από αυτούς συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό. Τα αρμόδια υπουργεία έχουν ανακηρύξει «προτιμητέο επενδυτή» και ο έτερος υποψήφιος «σέρνει» στα δικαστήρια την κυβέρνηση. Παράλληλα το ζεστό χρήμα από την φορολόγηση το διαθέτουν ως επιδότηση στους επιχειρηματικούς ομίλους σε αυτή τη φάση και το επενδύουν γύρω από τη ΛΑΡΚΟ προετοιμάζοντας την «πράσινη» υπερκερδοφορία της.

Δημήτρης Κωστάκος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα