back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Τούνελ μήκους 55 μέτρων εντόπισε ο ισραηλινός στρατός στη Γάζα, σε χώρο εντός των εγκαταστάσεων του Αλ-Σίφα που περιείχε πυρομαχικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τσαχάλ που συνοδεύεται από οπτικο ακουστικό υλικό, το τούνελ βρίσκεται σε βάθος 10 μέτρων, ενώ η πρόσβαση σε αυτό γίνεται από ένα στενό πέρασμα που καταλήγει σε μία βαριά τεθωρακισμένη πόρτα. Θυμίζουμε ότι η Χαμάς έχει παραδεχτεί ότι διαθέτει μυστικά τούνελ εκατοντάδων χιλιομέτρων, ωστόσο αρνούνταν ότι τέτοιες σήραγγες υπάρχουν κάτω από μη στρατιωτικές υποδομές όπως νοσοκομεία.

Σύμφωνα πάντα με τον Ισραηλινό στρατό, όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός εντοπίστηκαν και μέσα σε Γυμνάσιο, στην περιοχή Ριμάλ, στα νότια της Γάζας, κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Σάτι, εκεί όπου έχουν καταφύγει χιλιάδες άμαχοι αλλά και θύλακες της Χαμάς.

Πολύ μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται στην Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα, εξαιτίας τροχαίου δυστυχήματος στο ύψος της γέφυρας της Μεταμόρφωσης.

Σε τροχιά εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η ομάδα Αχτσιόγλου. Στην μαραθώνια τηλεδιάσκεψη των 1000 και πλέον μελών η πλειοψηφία των εισηγήσεων ζητούν την συντεταγμένη αποχώρηση από το κόμμα. Χαρακτηριστική είναι η εισήγηση του Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο στον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να φύγουμε από αυτόν τον βούρκο». Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται να δοθεί σήμερα στην δημοσιότητα κείμενο συμπερασμάτων.

Στο μεταξύ, την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ανακοίνωσε η Νεολαία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Καταγγέλλουν την ηγεσία για ‘’αυταρχικό μοντέλο λειτουργίας’’, ενώ σημειώνουν ότι ‘’δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν με τη παρουσία τους άλλοθι στην τελική μετάλλαξη του κόμματος’’.

”O ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ομοσπονδία αυτονομημένων ομάδων πάνω στον πολιτικό χάρτη’’ διαμηνύει με συνέντευξή της στην ΑΥΓΗ η εκπρόσωπος του κόμματος Δώρα Αυγέρη και συμπληρώνει με νόημα: ‘’ Η ιστορία έχει δείξει ότι πολλές διασπάσεις κομμάτων – και δη αριστερών- ξεκινούν και τελειώνουν στο προσωπικό ανάστημα εκείνων που τις εκκινούν’’

“Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει στόχο απλά να προσπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν πολύ μεγαλύτερο: να κερδίσει τη ΝΔ και να γυρίσει σελίδα ο τόπος.. «Αγωνιζόμαστε να υπάρχει ισχυρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση σήμερα και ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση αύριο» ” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης κατά στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Την επιστροφή του στην πολιτική αναμένεται να ανακοινώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, στην πρώτη – μετά την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ – ανοιχτή ομιλία θέσεων που θα παραχωρήσει αύριο στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Αθήνας. Ο ίδιος -μιλώντας στην τηλεόραση του Skai – δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της καθόδου στις Ευρωεκλογές.

Με επίσημη ανακοίνωσή της η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαψεύδει δημοσιεύματα ότι βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη στα εναπομείναντα βαγόνια της αμαξοστοιχίας που εκτροχιάστηκε στα Τέμπη.. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση αυτό που έχει εντοπιστεί είναι υπολείμματα οστών και βιολογικό υλικό, τα οποία έχουν ήδη σταλεί για έλεγχο dna.

Στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης ρυμουλκήθηκε το ιστορικό αντιτορπιλικό ‘’ΒΕΛΟΣ’’ το οποίο χθες εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων στον Θερμαϊκό υπέστη ρήγμα στην πρύμνη.

Και σήμερα άνεμοι με ριπές έως και 80 χιλιόμετρα την ώρα προκαλούν προβλήματα στην συμπρωτεύουσα, με τα περισσότερα να αφορούν πτώσεις δέντρων και διακοπές ηλεκτροδότησης.

Στην διαδικτυακή διάσκεψη της G20 – την ερχόμενη Τετάρτη – ενδέχεται να συμμετάσχει ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν σύμφωνα με τον παρουσιαστή της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, Πάβελ Ζαρούμπιν. Εάν επιβεβαιωθεί θα είναι η πρώτη από κοινού παρουσία του Πούτιν με ηγέτες της Δύσης, μετά από πολύ καιρό.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από πέντε έως 15 βαθμούς Κελσίου. 11,4 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα