back to top
36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Χ. Ψαρρά: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεν ζητάμε απλά εκεχειρία αλλά την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Διαβάστε επίσης

Η Χριστίνα Ψαρρά, Γενική Διευθύντρια του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, μίλησε στον Αθήνα 9,84 και στους Αθηνά Κορλίρα και Γιάννη Παπαγεωργίου και περιέγραψε τη δραματική κατάσταση που βιώνουν τα μέλη της διεθνούς οργάνωσης στα νοσοκομεία της Γάζας όπου επιχειρούν προσπαθώντας να βοηθήσουν τραυματίες.

Αναφερόμενη στις μαρτυρίες των συναδέλφων της στο πεδίο έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη.

«Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουμε προσωπικό τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Πριν από λίγες ημέρες βομβαρδίστηκε ένα από τα λίγα νοσοκομεία που λειτουργούσαν στο βόρειο κομμάτι της περιοχής και σκοτώθηκαν δύο συνάδελφοί μας και ένας γιατρός. Έχουμε ζητήσει τη διασφάλιση της μετακίνησης των ασθενών και του προσωπικού μας άμεσα τις επόμενες ημέρες σε ένα περιβάλλον στο οποίο θα μπορούν οι γιατροί μας να φροντίσουν τους ασθενείς και να επιχειρούν με ασφάλεια», τόνισε.

«Βομβαρδίζονται νοσοκομεία και πεθαίνουν γιατροί δίπλα στα κρεβάτια των ασθενών», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μπει άμεσα ένα τέλος στις εχθροπραξίες ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω θάνατοι αμάχων και να παρέχεται ασφάλεια σε ανθρώπους που χρειάζονται ζωτικής σημασίας ανθρωπιστική βοήθεια.

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να μεταφερθούν σε ένα ασφαλές μέρος. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι όταν θα περάσουν οι τέσσερις ημέρες της εκεχειρίας, δεν θα επιστρέψουμε στην πρότερη κατάσταση, ότι δεν θα συνεχιστεί αυτός ο ανελέητος πόλεμος. Δεν ζητάμε απλά την εκεχειρία αλλά την άμεση κατάπαυση του πυρός. Πρέπει να υπάρξει μια μακροπρόθεσμη λύση για την ασφάλεια όλων όσοι ζουν σε αυτήν την φλεγόμενη περιοχή», συμπλήρωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα