back to top
22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Πάτρα: Σημαντικά προβλήματα στις υποδομές του σιδηροδρόμου

Διαβάστε επίσης

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει ο Προαστιακός Πάτρας και η υποδομή του Σιδηροδρόμου. Ο εκτροχιασμός συρμού το μεσημέρι της Τετάρτης ήταν σχεδόν αναμενόμενος με δεδομένα τα σημαντικά προβλήματα στην κατάσταση της γραμμής, τα κλειδιά, τις αλλοιώσεις στις ράγες και την εικόνα των γεφυρών και των ανισόπεδων διαβάσεων.

Οι τεχνικοί, οι μηχανοδηγοί και εργαζόμενοι στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο Πάτρας κάνουν λόγο και τεράστια προβλήματα στην υποδομή, σάπια ξύλα και στρεβλωμένες ράγες, που καθιστούν δύσκολη έως αδύνατη τη συντήρησή τους, καθώς, όπως λένε και οι ίδιοι, πώς να συντηρήσεις κάτι που χρειάζεται αντικατάσταση και δεν επιδιορθώνεται;

Επιπλέον, η κακή κατάσταση στις υποδομές έχει οδηγήσει στην δραματική μείωση της ταχύτητας των συρμών, καθώς σε τέτοιες ράγες το τρένο δεν μπορεί να αναπτύξει κανονική ταχύτητα, και συνεπώς έχουν αυξηθεί πολύ οι χρόνοι των διαδρομών. Την ήδη κακή κατάσταση φαίνεται να ναρκοθετεί περαιτέρω και το ζήτημα της υπογειοποίησης της γραμμής στην Πάτρα, έργο το οποίο βαλτώνει και ακόμα αναζητείται χρηματοδότηση χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Αυτά δεν είναι όμως τα πρώτα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σιδηρόδρομος στην περιοχή. Το περασμένο καλοκαίρι είχαν διακοπεί για ένα μήνα συνολικά 24 δρομολόγια στον νότιο κλάδο της γραμμής (Άγιος Ανδρέας – Καμίνια – Κάτω Αχαΐα και Κάτω Αχαΐα – Καμίνια – Αγιος Ανδρέας) και οι συρμοί είχαν υποκατασταθεί από λεωφορεία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train έπρεπε να γίνουν ενέργειες με σκοπό την καθαίρεση του Μηχανοστασίου στο αμαξοστάσιο του Αγίου Διονυσίου και την εν συνεχεία κατασκευή ενός σύγχρονου κτηρίου που θα εξασφαλίσει σε μακροχρόνια βάση την απρόσκοπτη συντήρηση του Τροχαίου Υλικού που εξυπηρετεί τον προαστιακό της ευρύτερης περιοχής της Αχαϊκής πρωτεύουσας, όπως ανέφερε η εταιρεία.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα