back to top
16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Ολονύχτιες θα είναι οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων ναυτικών του φορτηγού πλοίου υπό σημαία Κομόρες, που βυθίστηκε νοτιοδυτικά της Λέσβου ενώ έπλεε προς Κωνσταντινούπολη. Διασώθηκε ένας ναυτικός μέλος του πληρώματος Αιγυπτιακής καταγωγής. Δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί η σορός που εντοπίστηκε στην περιοχή του ναυαγίου.

Στο διεθνές φόρουμ επενδυτών που συνδιοργανώνουν στο Λονδίνο η Morgan Stanley και το Χρηματιστήριο Αθηνών θα συμμετάσχει το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το απόγευμα (17.00) θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αρχηγό του εργατικού κόμματος πρόεδρο του Εργατικού κόμματος, Κιρ Στάρμερ. Την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του, Ρίσι Σούνακ.

Εκτός από την οικονομική ατζέντα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει κατά τις επαφές του στην Βρετανική πρωτεύουσα το ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.. ‘’Δεν είναι ζήτημα επιστροφής, τα Γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα και έχουν κλαπεί» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.

Στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή:

Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας λήγει η κατάπαυση πυρός για την ανταλλαγή ομήρων με παλαιστίνιους κρατουμένους.

Ωστόσο, θετικός σε παράταση της προσωρινής εκεχειρίας, εάν κάτι τέτοιο διευκόλυνε την απελευθέρωση άλλων δέκα ομήρων ημερησίως, εμφανίστηκε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε επικοινωνία που είχε αργά το βράδυ της Κυριακής με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι ‘’μετά ο πόλεμος θα ‘’συνεχιστεί με πλήρη ισχύ’’.

Πηγές προσκείμενες στην Χαμάς δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η ‘’οργάνωση’’ συμφωνεί να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός για δύο έως 4εις ημέρες και να απελευθερωθούν επιπλέον 20 με 40 όμηροι.

Την Κυριακή, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό απελευθερώθηκαν 17 όμηροι της Χαμάς μεταξύ τους 4εις γυναίκες, εννέα παιδιά, και 4εις υπήκοοι ξένων κρατών. Το Ισραήλ παρέδωσε στη Χαμάς 39 παλαιστίνιους που κρατούνταν στις φυλακές για παραστρατιωτικές δραστηριότητες..

Η αρχική συμφωνία προβλέπει την απελευθέρωση συνολικά 50 ομήρων για 150 Παλαιστίνιους κρατούμενους. Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 09.30 το βράδυ της Κυριακής σε διαμέρισμα 5ου ορόφου σε πολυκατοικία επί της οδού Παπαναστασίου στον Άγιο Δημήτριο.. Στο σημείο έσπευσε εποχούμενο κλιμάκιο της πυροσβεστικής. Η ηλικιωμένη ένοικος του σπιτιού χρειάστηκα να απεγκλωβιστεί από το μπαλκόνι..

Άφωνη η κοινωνία της Κω.. 16χρονη κατήγγειλε ότι εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια κακοποιείται σεξουαλικά από τον 47χρονο πατριό της.. Με εισαγγελική εντολή το κορίτσι φιλοξενείται προσωρινά στο παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου του νησιού, ενώ ο 47χρονος φερόμενος δράστης συνελήφθη και κρατείται.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης εργασιών άρσης φαινομένων υδρολίσθησης, θα πραγματοποιηθούν επί της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου από τις 12:00 το μεσημέρι, έως τις 2 το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3wathina984.gr

Τζακ ποτ σημειώθηκε στην κυριακάτικη κλήρωση του τζόκερ, με αριθμούς: 10, 11, 16. 20, 31 και τζοκερ το 15. Ποσό ύψους περίπου 6 εκατομμυρίων ευρώ μεταφέρεται στην κλήρωση της Τρίτης.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ:

Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης. 1-3

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ. 0-1

Λαμία – Ατρόμητος: 3 – 3

Άρης – Παναθηναϊκός:. 1– 0

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 8,3 βαθμοί, αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα