back to top
35.9 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

35.9 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Τ. Χατζηβασιλείου: Στόχος ο κοινός βηματισμός Ελλάδας Τουρκίας και η οικοδόμηση εμπιστοσύνης

Διαβάστε επίσης

Θετικό βήμα στην πορεία βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας ενδεχομένως να αποτελέσει η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, (ΑΣΣ) που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου και η συνάντηση του ‘Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, δεν περιμένουμε θαύματα αλλά θα ήταν σημαντικό να μπορέσουμε να κερδίσουμε δύο πράγματα», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου.  «Να βρεθεί ένας κοινός βηματισμός των δύο χωρών σε μια σειρά από ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα συνεργασία στον τουρισμό, στην πολιτική προστασία, στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και να χτίσουμε έναν οδικό χάρτη για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Αν τα πετύχουμε αυτά ,τότε θα μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε έναν καλό δρόμο».

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου επισήμανε το γεγονός ότι ο Ερτνογαν ακολούθησε μια αντιδυτική στροφή το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα τις δηλώσεις από το Βερολίνο, όπου ουσιαστικά έκανε μια ευθεία επίθεση στο δυτικό μπλοκ, τονίζοντας ότι είναι άγνωστη η στάση που θα κρατήσει ο Τούρκος Πρόεδρος στην Αθήνα.

«Δεν είμαι μάντης, δεν ξέρουμε τι στάση θα κρατήσει ο Ερντογάν στην Αθήνα, αυτό που ξέρουμε όμως πολύ καλά είναι ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Δεν έχουμε αφήσει και δεν θα αφήσουμε καμία πρόκληση αναπάντητη».

Παράλληλα ωστόσο τόνισε ότι δεν είναι προς όφελος της Τουρκίας να ανοίξει νέο μέτωπο: «Δεν θεωρώ ότι ένα νέο μέτωπο με την Αθήνα είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας. Η Άγκυρα έχει ήδη πολλές ανοιχτές υποθέσεις με χώρες του δυτικού κόσμου».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα