back to top
15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα ότι δεν θα υπάρξει καμία ανταλλαγή ομήρων χωρίς πλήρη κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων έστειλε το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς Σαλέχ Αλ Αρούρι μιλώντας σήμερα στο δίκτυο Al Jazeera.

Το μήνυμα εστάλη την ώρα που το Ισραήλ φαίνεται να ετοιμάζεται για μια νέα χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας η οποία θα αποτελέσει σημαντική κλιμάκωση του πολέμου.

Η κατάρρευση της εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς και η αποτυχία επανέναρξής της στο Κατάρ με το Τελ Αβίβ να πλήττει περισσότερους από 400 στόχους μέσα σε ένα 24ωρο από ξηρά, θάλασσα και αέρα προκάλεσε την παρέμβαση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος έκανε λόγο για κίνδυνο δεκαετούς πολέμου. Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ‘οτι θα πάει ο ίδιος στο Κατάρ προκειμένου να βρεθεί τρόπος μιας νέας εκεχειρίας.

Σε καμία περίπτωση οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν την αναγκαστική μετεγκατάσταση Παλαιστινίων από τη Γάζα ή τη Δυτική Όχθη, την πολιορκία της Γάζας ή την επαναχάραξη των συνόρων της Γάζας”, τόνισε σήμερα η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις σε συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στο περιθώριο της συνόδου κορυφής για το κλίμα του ΟΗΕ στο Ντουμπάι,

Περισσότερες από 117 κυβερνήσεις δεσμεύτηκαν να τριπλασιάσουν την παγκόσμια ικανότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030 στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα. Οι υποστηρικτές, συμπεριλαμβανομένων της ΕΕ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θέλουν η υπόσχεση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να περιλαμβάνεται στην τελική απόφαση της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, ώστε να γίνει παγκόσμιος στόχος. Αυτό θα απαιτούσε συναίνεση μεταξύ των σχεδόν 200 χωρών που είναι παρούσες.

Στην τοποθέτησή του ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι “Παρά τις κλιματικές καταστροφές που υπέστη η χώρα μας, αναδύεται μια νέα Ελλάδα”. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις ενέργειες της χώρας μας απέναντι στην κλιματική αλλαγή, ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς των κοινωνιών.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε σήμερα στην επικείμενη επίσκεψή του στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας και σχολίασε πως ελπίζει να ξεκινήσει μία νέα εποχή μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως αναφέρει το Anadolu o κ.Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε πως η Τουρκία «προσπαθεί να κάνει περισσότερους φίλους και λιγότερους εχθρούς». «Δεν είναι σωστό για δύο χώρες, που είναι τόσο κοντά και τόσο στενά συνδεδεμένες, να συνεχίζουν να βαδίζουν με φωνές που υποκινούν την εχθρότητα», είπε κατά την επιστροφή του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Την ίδια στιγμή συνάντηση με αφορμή την επικείμενη διεξαγωγή του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, στην Αθήνα, είχαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υπουργός εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης. Σε μήνυμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών και ότι δεν χρειάζεται υπερβολική ρητορική, αλλά σεβασμός στο διεθνές δίκαιο..

Δεν υπάρχει πλέον απειλή για τσουνάμι μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,6 βαθμών που έπληξε το νησί Μιντανάο στις νότιες Φιλιππίνες σήμερα το απόγευμα ανακοίνωσε το Σύστημα προειδοποίησης για τσουνάμι των ΗΠΑ.

Κακοκαιρία με σφοδρές χιονοπτώσεις και δυνατούς ανέμους σαρώνει την Γερμανική πρωτεύουσα, προκαλώντας σωρεία προβλημάτων στις πτήσεις των αεροπλάνων αλλά και της κίνησης των οχημάτων στους δρόμους. Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν από και προς το αεροδρόμιο του Μονάχου με αποτέλεσμα χιλιάδες επιβάτες να παραμένουν εγκλωβισμένοι στους τερματικούς σταθμούς. Την ίδια ώρα, έντονη κακοκαιρία πλήττει επίσης την Αυστρία, την Τσεχία και τη Σκωτία ενώ ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στην Ιταλία.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν:

Παναιτωλικός – Κηφισιά 3-0

Αστέρας Τρίπολης – Πανσερραϊκός. 1-0

Και ο καιρός

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην ανατολική και νότια χώρα από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03-12-2023) έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (04-12-2023) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα