back to top
16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Μονόδρομο θεωρεί για την επίτευξη του στόχου του Ισραήλ να καταστρέψει τη Χαμάς τη συνέχιση της χερσαίας εισβολής του ισραηλινού στρατού στη Γάζα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει επίσης να εργάζεται για την απελευθέρωση των ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα.

Από την άλλη μήνυμα ότι δεν θα υπάρξει καμία ανταλλαγή ομήρων χωρίς πλήρη κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων έστειλε το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς Σαλέχ Αλ Αρούρι μιλώντας σήμερα στο δίκτυο Al Jazeera ενώ η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ, εξέδωσαν ανακοίνωση σήμερα αναφέροντας ότι βομβάρδισαν το Τελ Αβίβ με μπαράζ πυραύλων σε απάντηση για τον συνεχιζόμενο πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Η κατάρρευση της εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς και η αποτυχία επανέναρξής της στο Κατάρ προκάλεσε την παρέμβαση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος έκανε λόγο για κίνδυνο δεκαετούς πολέμου. Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ‘οτι θα πάει ο ίδιος στο Κατάρ προκειμένου να βρεθεί τρόπος μιας νέας εκεχειρίας.

Για τον τριπλασιασμό της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι το 2030 δεσμεύθηκαν 117 χώρες στην διάσκεψη για το κλίμα. Το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, είναι ότι «παρά τις κλιματικές καταστροφές που υπέστη η χώρα μας, αναδύεται μια νέα Ελλάδα ενώ η διεθνής κοινότητα καλείται να ανταποκριθεί στη σύγχρονη πρόκληση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στα οφέλη που προκύπτουν στην οικονομία από την πράσινη μετάβαση, σημειώνοντας ότι η χώρα μας έχει μία από τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε σήμερα στην επικείμενη επίσκεψή του στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας και σχολίασε πως ελπίζει να ξεκινήσει μία νέα εποχή μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως αναφέρει το Anadolu o κ.Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε πως η Τουρκία «προσπαθεί να κάνει περισσότερους φίλους και λιγότερους εχθρούς».

Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών και δεν χρειάζεται υπερβολική ρητορική, αλλά σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, είναι το μήνυμα της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη με αφορμή την επικείμενη διεξαγωγή του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, στην Αθήνα

Σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου νοσηλεύεται ένας 33χρονος άνδρας, ο οποίος τραυματίστηκε στη διάρκεια κυνηγιού. Από απροσεξία ο φίλος του τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε σοβαρά.

Κακοκαιρία με σφοδρές χιονοπτώσεις και δυνατούς ανέμους σαρώνει την Γερμανική πρωτεύουσα, προκαλώντας σωρεία προβλημάτων στις πτήσεις των αεροπλάνων αλλά και της κίνησης των οχημάτων στους δρόμους. Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν από και προς το αεροδρόμιο του Μονάχου με αποτέλεσμα χιλιάδες επιβάτες να παραμένουν εγκλωβισμένοι στους τερματικούς σταθμούς. Την ίδια ώρα, έντονη κακοκαιρία πλήττει επίσης την Αυστρία, την Τσεχία και τη Σκωτία ενώ ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στην Ιταλία.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν:

4 και μισή Βόλος – Ολυμπιακός

Πέντε και μισή Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννενα

Επτά και μισή Παναθηναϊκός – ΟΦΗ

Στα αποτελέσματα του Σαββάτου

Παναιτωλικός – Κηφισιά 3-0

Αστέρας Τρίπολης – Πανσερραϊκός. 1-0

Και ο καιρός

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα