back to top
21.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

21.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Β. Κουμούτσου: Στην παράσταση «ΧΟΡΔΕΣ» αναδεικνύονται έννοιες όπως η αυτοεικόνα, η αυτοεκτίμηση, η αναγνώριση

Διαβάστε επίσης

Μια συγκινητική παράσταση για την άσκηση bullying στη διαφορετικότητα με τον τίτλο «ΧΟΡΔΕΣ» ανεβαίνει από τις 10 Δεκεμβρίου στο Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ στα Κάτω Πετράλωνα.

«Πρόκειται για μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση μέσω της οποίας αναδεικνύονται έννοιες όπως η αυτοεικόνα, η αυτοεκτίμηση, η αναγνώριση, η εκπλήρωση, η ελπίδα και η απελπισία, όταν νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας», ανέφερε στον Αθήνα 9.84 και στη Μαρία Παύλου η σκηνοθέτιδα της παράστασης , Βίκυ Κουμούτσου.

Καθιστώντας σαφές ότι όλοι έχουμε προσωπικές αδυναμίες και προσπαθούμε να τις ξεπεράσουμε, η παράσταση η οποία απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και στις οικογένειές τους, προσφέρει τη δυνατότητα για διδασκαλία σημαντικών ζωτικών διδαγμάτων μέσω της τέχνης του θεάτρου.

«Μιλάμε για θέματα που προβληματίζουν, ειδικά τους εφήβους στους οποίους απευθυνόμαστε αλλά και τους γονείς και τους δασκάλους τους οι οποίοι θα μπορέσουν να δώσουν στα παιδιά την απαιτούμενη ώθηση για να εκπληρώσουν τα όνειρά τους και να καλύψουν τυχόν συναισθηματικές ή ψυχολογικές αδυναμίες που νιώθουν», σημείωσε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στόχος του έργου είναι «μέσω της ενσυναίσθησης αυτά τα θέματα να προσεγγίσουν τις χορδές που νιώθουμε ότι μας λείπουν και να οδηγηθούμε σε μια ευτυχισμένη ενήλικη ζωή».

Το ιδιαίτερο στοιχείο της παράστασης είναι το γεγονός ότι στο τέλος της, υπάρχει σχετική συζήτηση με τη βοήθεια ειδικού επιστήμονα για το πώς μπορούμε να υπερπηδήσουμε τα προβλήματά μας και να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας με ένα τρόπο που να μην πληγώνει τους υπόλοιπους γύρω μας.

«Με τη συνδρομή ψυχολόγου, δίνουμε μικρές αφορμές θέτοντας κάποια καίρια ερωτήματα οποία, μετά την παράσταση, ο κάθε γονιός μπορεί να αξιοποιήσει στο σπίτι προχωρώντας σε μια δημιουργική συζήτηση με το παιδί του ή ακόμα και με μια παρότρυνση να απευθυνθούν σε κάποιον ειδικό ο οποίος θα μπορέσει να βοηθήσει το παιδί να σταθεί τα πόδια του και να προχωρήσει δυναμικά στη ζωή», πρόσθεσε.

Σκηνοθεσία – επιμέλεια κειμένου: Βίκυ Κουμούτσου
Κείμενο – στίχοι: Δημήτρης Μπομπόλας
Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Μπομπόλας – Βίκυ Κουμούτσου
Κοστούμια – σκηνικά: Ελένη Κοτρίδου
Κινησιολογία: Κάλλια Βουιδάσκη
Παραγωγή: Βίκυ Κουμούτσου

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):
Άμσελεμ Μάιρα
Μεϊμαρίδου Εβίτα
Ραμπαούνη Βαρβάρα

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα