back to top
26.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

26.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Ν. Παπανδρέου: Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει και υπάρχει ελπίδα στην κοινωνία ότι ερχόμαστε

Διαβάστε επίσης

Η ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διοργανώνει αύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, 11:30-14:00 στο Ζάππειο Μέγαρο, εκδήλωση με θέμα “Δημογραφική πραγματικότητα: Προκλήσεις και προοπτικές στην Ελλάδα και την Ευρώπη”.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον ευρωβουλευτή και επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , Νίκο Παπανδρέου ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στους Αθηνά Κορλίρα και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Όπως είπε, το δημογραφικό πρόβλημα αποτελεί μία από τις κύριες προκλήσεις για το μέλλον της Ευρώπης και γι’ αυτό απαιτείται η αναζήτηση μιας ολοκληρωμένης λύσης.

«Η λύση στην αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος είναι η δημιουργία ενός γενναίου κοινωνικού κράτους το οποίο θα στηρίζει τη νέα γενιά. Χρειάζεται να αλλάξουν πολλά, να δοθούν επιπλέον κίνητρα στους νέους για να κάνουν παιδιά. Όλη αυτή τη δέσμη μέτρων που απαιτούνται , επιχειρούμε να συζητήσουμε στην Ευρώπη. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα ζήτημα με κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις. Δεν αρκεί να λέμε στη νέα γενιά να κάνει πολλά παιδιά, πρέπει να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος», ανέφερε.

Ερωτηθείς εάν το μεταναστευτικό θα μπορούσε πανευρωπαϊκά να παίξει ρόλο στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, απάντησε:« Για πρώτη φορά η Ευρώπη αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό, συνολικά. Πρέπει όλοι αυτοί οι άνθρωποι να ενταχθούν πραγματικά στις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Σχολιάζοντας την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, σημείωσε: «Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα, επομένως, γνωρίζει ότι αν δεν χτίσει καλύτερες σχέσεις με την Ελλάδα, δεν θα πάρει τα όπλα που θέλει από την Αμερική. Δεν θα πρέπει να περιμένουμε πολλά από αυτήν την επίσκεψη, όμως, δεν μπορεί πλέον να επιδεικνύει επιθετικότητα ανάλογη με εκείνη του παρελθόντος».

Όσο για το ποιο είναι το διακύβευμα για το ΠΑΣΟΚ ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών, υπογράμμισε: «Στόχος μας είναι να διπλασιάσουμε τα ποσοστά μας. Το μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστια προβλήματα και ο κόσμος βλέπει ότι τόσα χρόνια εμείς παραμένουμε η ίδια, σταθερή δύναμη. Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει και υπάρχει ελπίδα στην κοινωνία ότι ερχόμαστε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα