back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Καρράς

Διαβάστε επίσης

Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν με κορωνοϊό στην εντατική.

Άφησε την τελευταία του πνοή στις 17:00 το απόγευμα από ανακοπή.

Ο Βασίλης Καρράς γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο “Πρόσφυγας” στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, την δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη.  Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι.

Είχε συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.

Είχε κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και με τον Γιώργο Κακοσαίο.

Επίσης, ήταν συνθέτης και στιχουργός και έγραψε τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές.

Μητσοτάκης: Μία γνήσια λαϊκή φωνή σίγησε

«Μία γνήσια λαϊκή φωνή σίγησε. Και ένας γνήσιος Μακεδόνας, ο Βασίλης Καρράς, δεν είναι, πια, ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους για τους οποίους τραγούδησε» σημειώνει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την απώλεια του Βασίλη Καρρά.

«Καθημερινός άνθρωπος και ο ίδιος, νομίζω πως δεν θα ήθελε μεγάλα λόγια σε αυτόν τον αποχαιρετισμό. Αλλά με τις νότες του και την απλότητά του να μείνει στη μνήμη μας βαθιά. Βαθιά όσο ήταν και η φωνή του» προσθέτει εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους δικούς του ανθρώπους και στους αμέτρητους φίλους του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Συλλυπητήρια του ΚΚΕ για την απώλεια του Βασίλη Καρρά

«Για την απώλεια του Βασίλη Καρρά, ενός σπουδαίου και πηγαίου λαϊκού ερμηνευτή και τραγουδοποιού, που μας συντρόφευε πολλά χρόνια γράφοντας τη δική του ξεχωριστή πορεία στο λαϊκό τραγούδι, το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του και τους οικείους του» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Νέα Αριστερά: Εξέφρασε οριζόντια μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας 

«Ο λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς ήταν η ιδιαίτερη φωνή που εξέφρασε οριζόντια μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας με τα τραγούδια του. Ταυτίστηκε όσο κανείς άλλος με την απλότητα στις μεγάλες πίστες τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά και με την παραγνωρισμένη έννοια της ερωτικής “καψούρας”», αναφέρει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωσή της για τον θάνατο του Βασίλη Καρρά.

Επισημαίνει ότι «ερχόμενος από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε τους Έλληνες παντού στον κόσμο, είτε τραγουδώντας Πυξ Λαξ, είτε Χρήστο Νικολόπουλο, είτε δικά του τραγούδια» και τονίζει ότι «χάρισε στον κόσμο χαρά και αισιοδοξία, ενώ με τον ξεχωριστό του τρόπο μίλησε για τις ιδιωτικές ιστορίες του καθενός». «Ο ελληνικός λαός τον αγάπησε», σημειώνει η Νέα Αριστερά και εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα