back to top
35.9 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

35.9 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Α. Αυγερινός: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παραμένει στο πλευρό των πληγέντων από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Διαβάστε επίσης

Για τη διαχρονική προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο πρόεδρος του Οργανισμού, Αντώνης Αυγερινός.

Όπως εξήγησε, στο πλαίσιο της στήριξης των συνανθρώπων μας που δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρέθηκε σε επαφή με αρμόδιους φορείς, ώστε να συνδράμει στην κάλυψη επειγουσών αναγκών των πληγέντων.

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δραστηριοποιείται στοχευμένα στην περιοχή. Αισθανόμαστε υπερήφανοι για το μόνιμο προσωπικό μας και τους εθελοντές μας και για την τεράστια βοήθεια που παρείχαν, παρέχουν και θα εξακολουθήσουν να παρέχουν σε όλον τον Θεσσαλικό κάμπο. Βρεθήκαμε εκεί από την πρώτη στιγμή της μεγάλης θεομηνίας, με 17 αποστολές και μέχρι στιγμής έχουμε διανείμει πάνω από 800 τόνους ποικίλης ανθρωπιστικής βοήθειας. Έχουμε μοιράσει κατά μεγάλη πλειοψηφία στην περιοχή του Βόλου πάνω από 1.250.000 εμφιαλωμένα νερά και συνεχίζουμε αυτό το αλληλέγγυο, αλτρουιστικό, ανθρωπιστικό έργο το οποίο είναι και ο σκοπός της ύπαρξής μας», ανέφερε.

Σε αυτό το πλαίσιο, στις 12 Δεκεμβρίου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πραγματοποίησε μια τεράστια αποστολή βοήθειας σε Κοσκινά και Προάστιο, δύο χωριά πολύ κοντά στην Καρδίτσα που επλήγησαν οδυνηρά από την κακοκαιρία Daniel.

«Παραδώσαμε μεγάλη ποσότητα στρωμάτων ύπνου, κρεβατιών, λευκών ειδών και οικιακών συσκευών και εισπράξαμε τη χαρά όλων των οικογενειών που μας υποδέχτηκαν. Φυσικά, όλα αυτά τα πετύχαμε με τη βοήθεια των συμπολιτών μας. Είναι συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου που μας εμπιστεύεται όλα αυτά τα χρόνια», σημείωσε ο κ. Αυγερινός.

Άλλωστε, όπως υπογράμμισε, η εγγύηση σοβαρότητας και αξιοπιστίας του Ε.Ε. Σ. αποτελούν εχέγγυο για τη διαρκής παροχή βοήθειας όπου απαιτείται.

Σύμφωνα με τον κ. Αυγερινό, όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά μπορούν να καταθέτουν τις δωρεές τους στον τραπεζικό λογαριασμό:

EUROBANK Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013
IBAN: GR2602602400000300201205013

Όλες οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Πλημμύρες».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα