back to top
18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: Ο Λιονέλ Μέσι, η όγδοη «Χρυσή Μπάλα» του και οι διάδοχοί του

Διαβάστε επίσης

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, Λιονέλ Μέσι, ο οποίος τελικά στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική ομάδα της χώρας του τον Δεκέμβριο του 2022, κέρδισε την όγδοη «Χρυσή Μπάλα» του στο Παρίσι τον Οκτώβριο.

Μετά το 2009, το 2010, το 2011, το 2012, το 2015 και το 2019 με την Μπαρτσελόνα και το 2021, έχοντας ήδη μεταπηδήσει στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο Μέσι πρόσθεσε ακόμη ένα τρόπαιο σε μια λίστα επιτευγμάτων που κόβει την… ανάσα. Μάλιστα, ο «ψύλλος»… μεγάλωσε αυτή τη λίστα ακόμη περισσότερο με τίτλους με την εθνική Αργεντινής το 2021 και το 2022, κατακτώντας το πρώτο Copa America της καριέρας του και το Παγκόσμιο Κύπελλο, το «Άγιο Δισκοπότηρο» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αντίστοιχα.

«Αυτός είναι πολύ πιο ιδιαίτερος, γιατί έρχεται μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, του πιο επιθυμητού τίτλου για οποιονδήποτε. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα, για τους συμπαίκτες μου, για μια ολόκληρη χώρα» δήλωσε, παραλαμβάνοντας το τρόπαιο, ο 36χρονος άσος της Ίντερ Μαϊάμι.

Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στη Γαλλία, στις 18 Δεκεμβρίου 2022 στο στάδιο «Λουσάιλ» της Ντόχα, και η έκβασή του (4-2 στα πέναλτι, κανονική διάρκεια 2-2, παράταση 3-3) έκανε τη διαφορά για τον Μέσι, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ σε εκείνο τον αγώνα κόντρα στους «μπλε» του Κιλιάν Μπαπέ.

Στα 36 του, αυτή η όγδοη «Χρυσή Μπάλα» επιτρέπει στον Λιονέλ Μέσι να διευρύνει τη διαφορά από τον παλιό αντίπαλο του, τον Πορτογάλο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει 5.

Ποιος θα διαδεχθεί τον Λιονέλ Μέσι

Ποιος θα διαδεχθεί τον Λιονέλ Μέσι; Μετά την 8η «Χρυσή Μπάλα» που κατέκτησε ο Αργεντινός το 2023, η οποία θα μπορούσε να είναι και η τελευταία, δεν λείπουν οι υποψήφιοι διάδοχοί του: από τον Κιλιάν Μπαπέ μέχρι τον Έρλινγκ Χάαλαντ, αλλά και τους δύο Άγγλους, Τζουντ Μπέλιγχαμ και Χάρι Κέιν.

Παρά μια πολύ μέτρια σεζόν με τα «χρώματα» της Παρί Σεν Ζερμέν, ο άλλοτε «μαέστρος» της Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε τον παγκόσμιο τίτλο του με την εθνική Αργεντινής, για να κερδίσει για άλλη μια φορά την υπέρτατη ανταμοιβή σε ατομικό επίπεδο. Τώρα, μακριά από τα ευρωπαϊκά γήπεδα και «εξόριστος» στο αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (MLS) με την Ίντερ Μαϊάμι, οι πιθανότητές του να συνεχίσει να γράφει το όνομά του στη σχετική λίστα φαίνονται πολύ μικρές.

Ο 36χρονος Μέσι θα έχει σίγουρα την ευκαιρία να «λάμψει» με την «Αλμπισελέστε» στο Copa America το επόμενο καλοκαίρι (20 Ιουνίου – 16 Ιουλίου). Όμως, ακόμη και σε περίπτωση αξιοσημείωτης εμφάνισης, αναπόφευκτα θα… επισκιαστεί από τους αντιπάλους του στο Champions League και ειδικά στο EURO 2024 (14 Ιουνίου-14 Ιουλίου στη Γερμανία), διοργανώσεις που θα έχουν μεγάλη βαρύτητα για την απονομή της πολυπόθητης «Χρυσής Μπάλας».

Ερωτηθείς για τις ελπίδες του να σηκώσει το τρόπαιο για ένατη φορά, ο Αργεντινός είπε:
«Δεν σκέφτομαι το μακροπρόθεσμο μέλλον, θα παίρνω μέρα με τη μέρα αυτό που συμβαίνει. Έχουμε ένα Copa America στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παίζω τώρα, και είμαστε εκεί για να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας, οπότε ανυπομονώ να φτάσω σε αυτή τη διοργάνωση, να το πάω σιγά-σιγά και να δω πώς νιώθω μέρα με τη μέρα».

Εκτός από τον Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος απολαμβάνει το… ηγεμονικό συμβόλαιο που υπέγραψε στην Αλ-Νασρ από τη Σαουδική Αραβία, τα βλέμματα προφανώς στρέφονται στο δίδυμο Χάαλαντ-Μπαπέ, τους άμεσους «διώκτες» του Αργεντινού στην ψηφοφορία για τη «Χρυσή Μπάλα» του 2023. Και οι δύο επιθετικοί είναι νεαροί σε ηλικία (23 ετών ο Χάαλαντ, 25 ετών ο Μπαπέ) και έχουν… τρομακτικά στατιστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα