back to top
24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Στα Χανιά μεταβαίνει το απόγευμα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νωρίτερα ο κ. Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, στην Κωνσταντινούπολη.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη του κ. Μπλίνκεν σε Ισραήλ, Δυτική Όχθη και πέντε αραβικά κράτη. Την ελπίδα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας να επικεντρωθεί στο «τέλος» της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας εξέφρασε σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή τουν ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

Με λαμπρότητα έγινε ο εορτασμός των Θεοφανείων και ο καθαγιασμός των υδάτων σε όλη τη χώρα.

Στο Ρέθυμνο η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τον εορτασμό. Ισχυρό μήνυμα ελπίδας και προόδου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τα Χανιά. Στην Αθήνα ο καθαγιασμός των υδάτων έγινε στη Δεξαμενή, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα. Με λαμπρότητα η κατάδυση του Σταυρού, στον Πειραιά όπως και στη Θεσσαλονίκη. Στο Φανάρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Τουλάχιστον 122 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 256 τραυματίστηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο στη Γάζα, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς. Στον Λίβανο, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε σήμερα δεκάδες ρουκέτες εναντίον στρατιωτικής «βάσης» στο βόρειο Ισραήλ, ως πρώτη απάντησή της στο φόνο του δεύτερου στην ιεραρχία της Χαμάς, Σάλεχ αλ Αρούρι στις 2 Ιανουαρίου, σε αποδιδόμενο στο Ισραήλ πλήγμα με drone.

Σε επιφυλακή η πολιτική προστασία εν όψει του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα από απόψε έως και αύριο αναμένονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο. Αύριο αναμένεται να επηρεαστούν κατά τόπους η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από αύριο το απόγευμα.

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων απευθύνει εκ νέου η Πολιτική Προστασία.

Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια η Ζάκυνθος εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων. Δεμένα στο λιμάνι του νησιού τα πλοία του εκτελούν το δρομολόγιο Ζακύνθου-Κυλλήνης, μέχρι το πρωί της Κυριακής όπου θα γίνει εκ νέου ενημέρωση.

Ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα από τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού, σε συνδυασμό με τις αναπνευστικές λοιμώξεις. Το υπουργείο Παιδείας, δημοσιοποίησε την εγκύκλιο για τα μέτρα προστασίας για τη μείωση της μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού στα σχολεία, καθώς και για το θέμα των απουσιών των μαθητών λόγω νόσησης από covid 19. Έως πέντε ημέρες, οι απουσίες θα καταχωρίζονται, αλλά δεν θα προσμετρώνται.

Στη διεθνή επικαιρότητα

Ένα εννιάχρονο παιδί που βρισκόταν κλειδωμένο σε σκοτεινό δωμάτιο δύο τετραγωνικών μέτρων, ίσως για μήνες, ανακαλύφθηκε από τη βελγική αστυνομία, στην πόλη Σαρλερουά. Για τις σοκαριστικές συνθήκες κράτησης του παιδιού κατηγορήθηκαν η μητέρα και ο πατριός του, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Περισσότερες από 60 οβίδες εκτόξευσε σήμερα η Βόρεια Κορέα κοντά στο απομακρυσμένο νοτιοκορεατικό νησί Γιονπιόνγκ, ανακοίνωσε ο νοτιοκορεατικός στρατός, την επόμενη μέρα από την πρώτη ρίψη από την Πιονγκγιάνγκ στο ίδιο σημείο η οποία πυροδότησε την απάντηση της Σεούλ με ασκήσεις πραγματικών πυρών στην περιοχή.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Τη νύχτα αναμένονται βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα