back to top
36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Κ. Ζαχαριάδης: Πολύ καλή η συνεργασία μας με τον Χάρη Δούκα

Διαβάστε επίσης

Για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και για ζητήματα του δήμου Αθηναίων, ως επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ» μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Ο ίδιος έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές την άποψή του για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, εννοώντας μια σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτό το πλαίσιο και ερωτηθείς σε τι επίπεδο βρίσκεται η συνεργασία του με τον νέο δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, υπογράμμισε: «Τυπική συνεργασία δεν υπάρχει γιατί δεν την επιτρέπει ο νόμος. Όμως, επί της ουσίας και για να μπορέσουμε εμείς να στηρίξουμε στο δεύτερο γύρο τον κ. Δούκα κάναμε μια πολιτική και προγραμματική συνεργασία θέτοντας συγκεκριμένα ζητήματα. Πάνω σε αυτά και με βάση τις διακηρύξεις που έχει κάνει έως τώρα, η συνεργασία μας εξελίσσεται πάρα πολύ καλά ενώ και η προσωπική μας σχέση είναι καλύτερη και περισσότερο αναβαθμισμένη από ότι το πρώτο διάστημα.

Εμείς, είμαστε η τρίτη σε δύναμη παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο και όπου η νέα δημοτική αρχή κάνει κάτι καλό θα το στηρίζουμε ενώ όπου διαφωνούμε, θα το εκφράζουμε και θα επιδιώκουμε θα εξηγήσουμε τη θέση μας και να πείσουμε για τις δικές μας θέσεις. Εξάλλου, όλες οι παρατάξεις πρέπει να δουλέψουμε από κοινού για το καλό της πόλης με βάση το πρόγραμμά μας και εκτιμώ ότι μπορούμε να έχουμε συγκλίσεις επί αρκετών ζητημάτων ακόμα και ετερόκλητοι πολιτικοί χώροι του δημοκρατικού τόξου».

Σχετικά με την κοινή παρέμβαση-πρόταση του ιδίου καθώς και των Θανάση Θεοχαρόπουλου και Γιάννη Ραγκούση, για ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στους Ευρωσοσιαλιστές, τόνισε: «Η πρόταση είναι διπλή, αφενός στις επερχόμενες Ευρωεκλογές να καταγραφούμε στους ευρωπαίους σοσιαλιστές, αφετέρου ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, μέσα από τις συνεδριακές του διεργασίες να τοποθετήσει τον εαυτό του στο χώρο της ευρείας κεντροαριστεράς, με πολιτική απεύθυνση από την αριστερά μέχρι το κέντρο το οποίο δεν συνεργάζεται με τη συντηρητική παράταξη».

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη, τη δεδομένη χρονική στιγμή, έχει διαμορφωθεί ένα συγκεκριμένο πολιτικό πεδίο με αδύναμο το χώρο της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να «δίνεται η δυνατότητα στη ΝΔ να κυριαρχεί και να ηγεμονεύει στο χώρο του κέντρου».

«Δικός μας στόχος είναι να δυναμώσουμε και να αποτελέσουμε τον βασικό πόλο αντεπίθεσης του ευρύτερου χώρου μας, να μειώσουμε το ζωτικό χώρο που έχει στο πολιτικό σύστημα η συντηρητική παράταξη της ΝΔ. Κοιτάμε στο μέλλον γιατί πρέπει η κοινωνία να μπορέσει να βρει έναν πολιτικό χώρο έκφρασης ο οποίος ,ισχυροποιούμενος , θα είναι το αντίπαλος δέος στην ΝΔ», σημείωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα