back to top
22 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

22 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Μητσοτάκης: Χωρίς κομματική πειθαρχία το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Διαβάστε επίσης

Ένα σαφές πλαίσιο σε ότι αφορά την νομοθέτηση της ισότητας στον γάμο περιέγραψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την χθεσινή συνέντευξή του στον κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, στη διάρκεια της οποίας ανέδειξε όμως και μία σειρά από άλλες κυβερνητικές προτεραιότητες το επόμενο διάστημα οι οποίες αφορούν κυρίως στους τομείς της ακρίβειας, της Υγείας και της ασφάλειας.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, όπου επιβεβαιώθηκε ότι δεν θα περιλαμβάνει και την παρένθετη μητρότητα, ήταν σαφής η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να ισορροπήσει ανάμεσα στην υλοποίηση μιας προσωπικής του δέσμευσης και σε συντηρητικά αντανακλαστικά από την άλλη τα οποία υφίστανται στο εσωτερικό της ΝΔ. Έχουν εκφραστεί μάλιστα το προηγούμενο διάστημα και με δηλώσεις δέκα και πλέον βουλευτών κατά της συγκεκριμένης κυβερνητικής πρωτοβουλίας, την ώρα βέβαια που οι πληροφορίες ανεβάζουν σε πολύ μεγαλύτερο τον αριθμό όσων εμφανίζονται προβληματισμένοι στο εσωτερικό της ΚΟ της ΝΔ.

Η προσπάθεια που θα καταβληθεί από δω και πέρα από το Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο του διαλόγου που θα ακολουθήσει μέχρι την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Βουλή, είναι να περιοριστούν οι αντιδράσεις και ο αριθμός των γαλάζιων διαρροών να είναι όσο το δυνατόν μικρότερος.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης αποσαφήνισε μάλιστα ότι δεν θα τεθεί κομματική πειθαρχία στους βουλευτές της ΝΔ. Η προτροπή του ωστόσο προς αυτούς ήταν να επιλέξουν, σε περίπτωση που δεν πειστούν από την κυβερνητική επιχειρηματολογία, την αποχή ως στάση με την οποία μπορεί κάποιος να εκφράσει την διαφωνία του χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα ισχύει το ίδιο και για μέλη της κυβέρνησης καθώς ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι για τους υπουργούς υπάρχει μεγαλύτερη δέσμευση σε μία συλλογική απόφαση που παίρνει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου δημοσίως έχει διαφωνήσει πάντως μόνο ο Μάκης Βορίδης, ενώ πληροφορίες φέρουν και 4-5 υφυπουργούς να εκφράζουν προβληματισμό.

Μετά τον προσδιορισμό του πλαισίου από τον κ. Μητσοτάκη, τα γαλάζια στελέχη θα κληθούν πάντως να καθορίσουν πλέον και την δική τους στάση λαμβάνοντας υπόψη την επιχειρηματολογία που παρουσίασε ο πρωθυπουργός αναδεικνύοντας από την πλευρά του ιδιαίτερα το πιο ευαίσθητο θέμα που αφορά στο γεγονός ότι τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν παιδιά τα οποία δεν έχουν ίσα δικαιώματα.

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε πάντως με συγκεκριμένα επιχειρήματα και στα συντηρητικά αντανακλαστικά του κόμματός του, επισημαίνοντας πως το γεγονός ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στο καθεστώς της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής συνιστά “σημαντική διαφοροποίηση από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ”.

Τα μηνύματα εστάλησαν και με πολύ συγκεκριμένες φράσεις όπως ότι αυτό που προτίθεται να φέρει “δεν είναι κάτι επαναστατικά διαφορετικό από αυτό που ισχύει ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες”, ότι “δεν θα γίνουμε εργαστήρι πειραμάτων στην Ελλάδα και δεν θα πειραματιστούμε με τις πιο προχωρημένες ιδέες στα θέματα των δικαιωμάτων”.

Πάνω απ’ όλα όμως σε αυτό το τμήμα απευθύνεται και με την ρητή διαβεβαίωση ότι “δεν θα υπάρχει στο νομοσχέδιο «Γονέας 1»- «Γονέας 2”.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα του διαλόγου ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι δεν θα κρατήσει πολύ, ξεκαθάρισε ότι δεν βάζει ορόσημο τις ευρωεκλογές του Ιουνίου και δημιούργησε την αίσθηση ότι πρόθεση είναι η νομοθέτηση να γίνει σε πιο σύντομο χρονικό ορίζοντα καθώς “δεν ανοίγει την συζήτηση για να παραπέμψει το θέμα στις καλένδες”, όπως είπε.

Μία χρονική απόσταση μεταξύ νομοθέτησης και ευρωεκλογών εκτιμάται άλλωστε από αρκετούς στο Μέγαρο Μαξίμου ότι θα δώσει δυνατότητα να απορροφηθούν και αντιδράσεις καθώς η κυβέρνηση θα επιταχύνει και τους ρυθμούς υλοποίησης της μεταρρυθμιστικής της ατζέντας.

Σε ό,τι αφορά την κυβερνητική ατζέντα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε χθες προτεραιότητες σε τρεις βασικούς τομείς: Την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την Υγεία και την ασφάλεια.

Όσον αφορά την ακρίβεια, τα μηνύματα που εξέπεμψε στον απόηχο και των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν μετά την χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν πως “είναι παντελώς αδικαιολόγητο για πολυεθνικές εταιρείες να πωλούν το ίδιο προϊόν σημαντικά ακριβότερα στην Ελλάδα”, πως όταν λέει πως “η Ελλάδα δεν είναι “, μπανανία” και δεν θα κερδοσκοπούν στις πλάτες των Ελλήνων καταναλωτών μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, το εννοεί “, καθώς και ότι”εάν χρειαστεί, μπορεί να δούμε και άλλα μέτρα”.

Όσον αφορά την ασφάλεια προανήγγειλε “δραστικές αλλαγές και στον τρόπο λειτουργίας της Αστυνομίας”, στον απόηχο και του πρόσφατου μίνι ανασχηματισμού που είχε στο επίκεντρο την αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την επιστροφή σε αυτό του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι αλλαγές θα υλοποιηθούν “πολύ σύντομα”, ενώ ανέδειξε και την προτεραιότητα στα ζητήματα που αφορούν στην οδική ασφάλεια , προαναγγέλλοντας μεγαλύτερη παρουσία της Τροχαίας, μεγαλύτερη χρήση της τεχνολογίας και κάμερες.

Αναφορικά με την Υγεία τόνισε ότι τους επόμενους μήνες θα εγκαινιάζει συχνά δομές Υγείας οι οποίες θα ολοκληρώνονται με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

“Κάντε λίγο υπομονή και θα δείτε πολλά καινούργια έργα να εγκαινιάζονται τους επόμενους μήνες”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως έχει δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης, πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ κατευθύνονται για την αναβάθμιση υποδομών υγείας, για τον εκσυγχρονισμό των τμημάτων επειγόντων περιστατικών, των Κέντρων Υγείας, για την ανάπτυξη του δικτύου τηλεϊατρικής, για τον ψηφιακό φάκελο υγείας.

Τέλος ο πρωθυπουργός διέψευσε για μία ακόμη φορά- καθώς το είχε πράξει και στην ΔΕΘ του περασμένου Σεπτεμβρίου- σενάρια που τον φέρουν ενδιαφερόμενο για κορυφαία ευρωπαϊκή θέση μετά τις ευρωεκλογές λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «δουλειά μου είναι να εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Ευρώπη και όχι την Ευρώπη στην Ελλάδα».

Απόστολος Χονδρόπουλος

Στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην ΕΡΤ, τονίζοντας πως είναι θέμα το οποίο ενδιαφέρει πολύ την ελληνική κοινωνία και το άνοιξε ο ίδιος με δική του πρωτοβουλία.

«Έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με το θέμα αυτό. Έχω διαβάσει, έχω μελετήσει πολύ. Έχω συζητήσει με πολλούς συμπολίτες μας, τους οποίους τους αφορά αυτή η επικείμενη νομοθέτηση. Θέλω να σας πω, καταρχάς, ότι αυτό το οποίο θα νομοθετήσουμε είναι την ισότητα στο γάμο. Δηλαδή, την απαλοιφή οποιασδήποτε διάκρισης ανάλογα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό στο ζήτημα της σύναψης μιας σχέσης γάμου. Που ουσιαστικά τι είναι ο γάμος; Είναι, θα έλεγα, το «επιστέγασμα» της αγάπης μεταξύ δύο ανθρώπων. Είναι ταυτόχρονα, όμως, και ένα νομικό συμβόλαιο με δικαιώματα και υποχρεώσεις», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτό το οποίο προτίθεται να φέρει προς ψήφιση δεν είναι κάτι επαναστατικά διαφορετικό από αυτό το οποίο ήδη ισχύει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, πως έχει νομοθετηθεί σε 20 χώρες στην Ευρώπη εκ των οποίων οι 15 είναι στην Ε.Ε.

«Δεν πάμε δηλαδή να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα, ούτε να κάνουμε κάτι το οποίο ξεφεύγει από αυτό το οποίο συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Θέλω επίσης να τονίσω ότι μιλάμε για πολιτικό γάμο, έτσι; Δεν μιλάμε εδώ ούτε για εκκλησία, ούτε για στέφανα. Το λέω γιατί ξέρετε υπάρχει πάντα μία εικόνα…Ούτε για ρύζια, ούτε για τέτοια», συνέχισε.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως σέβεται απόλυτα όλες τις απόψεις και δεν θέλει αυτό το θέμα να διχάσει την ελληνική κοινωνία, αλλά να δούμε αν μπορούμε να καταλήξουμε σε έναν κοινό τόπο. «Σέβομαι απόλυτα και τους συμπολίτες μας που έχουν διαφορετική άποψη, όπως σέβομαι και την άποψη της Εκκλησίας. Εξάλλου, θέλω να σας θυμίσω ότι η Εκκλησία ήταν απέναντι στον πολιτικό γάμο, η Εκκλησία ήταν απέναντι στην καύση των νεκρών και η Πολιτεία προχώρησε και νομοθέτησε σεβόμενη τον ρόλο της Εκκλησίας και μην υπαγορεύοντας στην Εκκλησία να κάνει κάτι το οποίο αντίκειται στον πυρήνα της θεολογικής προσέγγισης της Εκκλησίας στα ζητήματα αυτά.

‘Αρα, προφανώς και θα ακούσουμε τις απόψεις της Εκκλησίας, δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε, θα σεβαστούμε τη διαφορετική άποψη, αλλά νομοθετεί η Πολιτεία, δεν συνομοθετεί με την Εκκλησία, όπως έχει συμβεί και πολλές φορές στο παρελθόν», συμπλήρωσε.

Ο Πρωθυπουργός είπε επίσης ότι θέλει να ωριμάσει αυτή η συζήτηση στην κοινωνία, πριν φέρει κάτι προς εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο.

«Ξέρετε, πάντα οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο οικογενειακό δίκαιο γίνονταν από την κεντροαριστερά και κατά κανόνα η κεντροδεξιά ήταν πίσω από τις εξελίξεις. Θυμάμαι ακόμα, το 1982, όταν ήρθε η μεγάλη επανάσταση στο οικογενειακό δίκαιο, και η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε διατάξεις οι οποίες τώρα μας φαίνονται απολύτως προφανείς: η αποποινικοποίηση της μοιχείας, η ποινικοποίηση της οικογενειακής βίας, η δυνατότητα στη γυναίκα να κρατήσει το επώνυμό της. Βλέπετε λοιπόν ότι οι κοινωνίες προχωρούν», ανέφερε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι οι πιο πολλοί πολίτες δεν έχουν επί της ουσίας αντίρρηση στο γάμο και εκεί που υπάρχει πάντα μια επιφύλαξη και την ακούει με προβληματισμό είναι για το τι θα γίνει με τα παιδιά.

«Παιδιά υπάρχουν σήμερα. Και δεν νομίζω ότι κανείς αμφισβητεί μια πραγματικότητα: ότι τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν παιδιά και δεν θα σταματήσουν αυτά τα παιδιά να υπάρχουν, δεν θα εξαφανιστούν. Πλην όμως, τα παιδιά αυτά, ξέρετε, δεν έχουν ίσα δικαιώματα. Και γιατί δεν έχουν ίσα δικαιώματα; Να πάρω μια ιστορία από αυτές που ακούστηκαν και στη δική σας εκπομπή. Μία μητέρα η οποία συζεί με τη σύντροφό της, έχει καρκίνο και μπορεί να πεθάνει. Εάν συμβεί αυτό, η σύντροφός της δεν έχει κανένα δικαίωμα στο παιδί. Κανένα δικαίωμα. Το παιδί αυτό θα πάει σε ίδρυμα. Και ρωτώ ειλικρινά και κοιτάω στα μάτια όλους αυτούς οι οποίοι μπορεί να έχουν κάποια επιφύλαξη για το θέμα αυτό: εξυπηρετούμε τα δικαιώματα των παιδιών τα οποία ήδη υπάρχουν με το να μην ρυθμίσουμε τα λίγα παιδιά, τα λίγα ζευγάρια που τελικά τους αφορά το ζήτημα; Και τους αφορά πολύ, ξέρετε. Ένα παιδί γεννημένο στο εξωτερικό δεν μπορεί να γίνει Έλληνας πολίτης γιατί πολύ απλά δεν αναγνωρίζουμε εμείς στην Ελλάδα τον γάμο. Και αναρωτιέμαι, επειδή ακούω πολύ και το θέμα του bullying και με προβληματίζει και εμένα: πότε υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο bullying; Όταν αυτά γίνονται στα κρυφά ή όταν συζητάμε ανοιχτά για τα ζητήματα αυτά; Νομίζω ότι μάλλον είναι πιο πιθανόν να γίνει στην πρώτη κατηγορία γιατί τα παιδιά αυτά υπάρχουν», ανέφερε.

Ερωτηθείς σε τι διαφοροποιείται η πρόταση της κυβέρνησης από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως η κυβέρνηση δεν θα πειράξει καθόλου το καθεστώς της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. «Αυτή η έννοια, δηλαδή, γυναικών οι οποίες μετατρέπονται σε μηχανές παραγωγής παιδιών κατά παραγγελία, όπως είπε ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης, «θέλω ένα αγόρι και δεν με ενδιαφέρει ποια θα το γεννήσει», αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Θέλω να είμαι απολύτως σαφής, άρα δεν κάνουμε τίποτα στο καθεστώς της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Δεν αλλάζουμε τίποτα. Αυτή είναι μια σημαντική διαφοροποίηση από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε.

Επιπλέον, σημείωσε ότι οι πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν κάνει αυτό το οποίο θέλουμε να κάνουμε εμείς και πως δεν θα πειραματιστούμε με τις πιο προχωρημένες ιδέες στα θέματα των δικαιωμάτων.

«Πχ παραδείγματος χάρη, ένας άντρας μόνος του να μπορεί να χρησιμοποιήσει παρένθετη μητέρα για να κάνει παιδί. Αυτό δεν θα επιτραπεί στην Ελλάδα. Είμαι πολύ σαφής δηλαδή στο τι θα κάνουμε και πολύ σαφής στο τι δεν θα κάνουμε. Δεν θα υπάρχει στο νομοσχέδιο «Γονέας 1», «Γονέας 2»», διαβεβαίωσε.

Συμπλήρωσε δε ότι μια γυναίκα μόνη της και ένας άντρας μόνος του στην Ελλάδα από το 1946 μπορεί να υιοθετήσει.

«Αφού δεν βάζουμε αστυνόμο ηθικής στο σπίτι του. Μπορεί αύριο να θέλει ο άντρας αυτός να συζήσει με κάποιον άλλον. Του έχουμε δώσει το δικαίωμα να υιοθετήσει ήδη. Προσέξτε. Γι’ αυτό και νομίζω ότι αυτή η συζήτηση έχει μια αξία. Ακριβώς γιατί είναι πολύ σύνθετη και πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες ακριβώς τι κάνουμε, τι δεν κάνουμε, τι ισχύει, τι δεν ισχύει και γιατί τελικά το κύριο μέλημά μου, και εγώ πρέπει να σας πω ότι πήρα οριστικά την απόφαση ότι θέλω να προχωρήσω με το νομοσχέδιο αυτό, όταν άκουσα τις ιστορίες των παιδιών. Αφορά πρωτίστως τα παιδιά αυτά τα οποία υπάρχουν», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι «μόδα των καιρών», ότι υπάρχει από καταβολής του ανθρώπινου γένους, ότι έτσι παιδιά υπήρχαν, υπάρχουν και ενδεχομένως να υπάρχουν και στο μέλλον και πως θα πρέπει με κάποιο τρόπο να να ρυθμίσουμε τα δικαιώματα τους.

Ο κ. Μητσοτάκης για τα παιδιά που αυτή τη στιγμή είναι σε οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών ανδρών και έχουν προκύψει από παρένθετες μητέρες, δήλωσε ότι πάντα θα έχουν ισότιμα δικαιώματα αλλά νέα παιδιά δεν θα μπορούν να γεννηθούν στην Ελλάδα με αυτόν τον τρόπο.

«Γι’ αυτό και πιστεύω ότι το σχέδιο νόμου αυτό, όπως το έχουμε επεξεργαστεί και όπως θα αρχίσουμε να το παρουσιάζουμε πολύ πιο αναλυτικά τις επόμενες μέρες, είναι καλά επεξεργασμένο και είναι, όπως τονίζω, λελογισμένο.

Κι έχει μια πολύ σημαντική διαφορά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά στη μη δυνατότητα, του δικού μας νομοσχεδίου, για κάποιον μόνο άντρα να μπορέσει να χρησιμοποιήσει παρένθετη μητέρα για να κάνει παιδί», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι ο διάλογος για το θέμα δεν θα κρατήσει πολύ, ενώ για τους βουλευτές είπε ότι είναι θέμα συνείδησης και δεν θα βάλει κομματική πειθαρχία.

«Όμως πρέπει και εγώ και όσοι πιστεύουν στο νομοσχέδιο αυτό να πείσουμε τους βουλευτές μας και ενδεχομένως να μεταπείσουμε και κάποιους οι οποίοι μπορεί να έχουν αρνητική στάση», συνέχισε, ενώ για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς δήλωσε: «Οι βουλευτές ψηφίζουν, όχι οι Υπουργοί. Και με τη βουλευτική τους ιδιότητα προσέρχονται σε αυτή την ψηφοφορία. Όμως, προφανώς, όταν κάποιος είναι Υπουργός υπάρχει μεγαλύτερη δέσμευση σε μία συλλογική απόφαση που παίρνει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Θέλω να θυμίσω ότι τα νομοσχέδια εγκρίνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο, από τους Υπουργούς. Αλλά και αυτό θα σας έλεγα είναι μία λεπτομέρεια, διότι ξέρω πολύ καλά ότι για να ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο, από τη στιγμή που εκτιμώ ότι δεν θα το ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς είναι σημαντικό να μπορέσουμε να πείσουμε και βουλευτές και από άλλα κόμματα να το ψηφίσουν».

Σχολιάζοντας δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι «δεν θα δέσει το ΠΑΣΟΚ τα παπούτσια της κυβέρνησης» σε αυτό το θέμα, είπε ότι του έκανε εντύπωση αυτή η τοποθέτηση.

«Αντί να δούμε την ουσία του θέματος, ο κ. Ανδρουλάκης εργαλειοποιεί με τον τρόπο του ένα ζήτημα το οποίο είναι ζήτημα δικαιωμάτων στο οποίο, προσέξτε, εγώ ο ίδιος ξεκινώ λέγοντας ότι δεν θα βάλω κομματική πειθαρχία. Και προσέξτε, γιατί το κάνω αυτό; Γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό να μη διχαστούμε στο θέμα αυτό ως κοινωνία να μη διχαστούμε», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Ο Πρωθυπουργός εκτίμησε πως από τη στιγμή που θα φέρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο θα καταφέρει να το περάσει και πως αυτή είναι η πρόθεσή του.

«Από τη στιγμή που, όπως σας είπα, ο ίδιος δεν βάζω κομματική πειθαρχία, έχω ο ίδιος και όσοι πιστεύουμε σε αυτό την ευθύνη να πείσουμε. Γι’ αυτό και είπα την κουβέντα για το κάρο και το άλογο, που παρεξηγήθηκε ολίγον από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης», συνέχισε σημειώνοντας πως η κυβέρνηση δεν νομοθετεί με γνώμονα τις δημοσκοπήσεις.

«Έχω κάνει πολύ αντιδημοφιλή πράγματα και ποτέ δεν κοίταξα τις μετρήσεις. Αλλά για ένα ζήτημα το οποίο έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις σχέσεις μεταξύ μας σε ευαίσθητα ζητήματα, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να αφιερώσουμε αυτό τον χρόνο, να μιλήσουμε με πραγματικά παραδείγματα, να εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε, όπως σας είπα να εξηγήσουμε τι δεν θα κάνουμε και να καταλήξουμε, πιστεύω, τελικά σε έναν κοινό τόπο», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς αν η αποχή των βουλευτών που διαφωνούν μπορεί να είναι διέξοδος είπε: «Η αποχή είναι μια αξιοπρεπή στάση που μπορεί κάποιος να εκφράσει την διαφωνία του, δηλαδή να μην υπερψηφίσει, χωρίς να δημιουργήσει και πρόβλημα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι μια επιλογή την οποία μπορεί να έχουν οι βουλευτές».

Επανέλαβε δε μετά από σχετικό ερώτημα ότι η Εκκλησία πρεσβεύει την αγάπη και έχει σταθεί με αξιοπρέπεια σε ζητήματα με τα οποία διαφωνούσε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα