back to top
36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Ηλ. Αποστολόπουλος: Αναδεικνύουμε τη συμμετοχή της ελληνικής ναυτοσύνης στην ανακάλυψη του Νέου Κόσμου

Διαβάστε επίσης

Μια σημαντική έκθεση, αφιερωμένη σε δύο θαλασσοπόρους της παγκόσμιας Ιστορίας, τον Ισπανό Φερδινάνδο Μαγγελάνο και για τον Γενοβέζο Χριστόφορο Κολόμβο φιλοξενεί ο δήμος Παπάγου-Χολαργού στην αίθουσα «Αλέκος Σοφιανός» του Δημαρχείου έως τις 2/2 και η οποία θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλο ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη,  η έκθεση με τίτλο «Θαλασσοπόροι της Γηραιάς Ηπείρου – Έλληνες ναυτικοί με τον Κολόμβο και τον Μαγγελάνο» η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Ιταλίας και της Ισπανίας στην Αθήνα καθώς και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και το Ινστιτούτο Θερβάντες και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, προβάλει και το ελληνικό στοιχείο, ως τρίτο πόλο της έκθεσης.

«Θέλουμε να αναδείξουμε τη συμμετοχή  της ελληνικής ναυτοσύνης στην ανακάλυψη του Νέου Κόσμου καθώς, μέλη του πληρώματος  ήταν και ναυτικοί από τη Ρόδο, τη Χίο, το Ναύπλιο και την Κέρκυρα, οι οποίοι συμμετείχαν τόσο στο υπερατλαντικό ταξίδι του Κολόμβου όσο και στον πρώτο περίπλου της Γης από τον Μαγγελάνο», υπογράμμισε.

Η έκθεση, όπως εξήγησε ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, περιλαμβάνει φωτογραφίες που δείχνουν τη διαδρομή που ακολούθησαν ο Κολόμβος και ο Μαγγελάνος, πολλά ιστορικά στοιχεία , αναδεικνύει την ανθρώπινη πλευρά και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι δύο μεγάλοι θαλασσοπόροι ενώ προβάλλεται  και ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Πέδρο Ολάγια, που μιλάει για τους Έλληνες θαλασσοπόρους.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των δράσεων του δήμου ,ο κ. Αποστολόπουλος γνωστοποίησε ότι την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο 24ος Δρόμος Βουνού «ΥΜΗΤΤΟΣ 2024», ένας αγώνας 21χλμ. σε άσφαλτο και σκληρό χωματόδρομο με υψομετρική 850μ. που απευθύνεται σε όσους έχουν εμπειρία σε αγώνες βουνό.

Σε ότι αφορά στην έξαρση παραβατικότητας ανηλίκων ,σημείωσε ότι ο δήμος Παπάγου-Χολαργού, δημιουργεί ένα πλέγμα δράσεων ενημέρωσης.

«Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως ανησυχητικό φαινόμενο και προσπαθούμε σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα, με επιστήμονες και ψυχολόγους να ενημερώσουμε για τις πτυχές του και να αναζητήσουμε τρόπους αντιμετώπισης», σημείωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα