back to top
17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στον Αργολικό Κόλπο – Στάση αναμονής από τους σεισμολόγους

Διαβάστε επίσης

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:20 το πρωί, στον Αργολικό Κόλπο, σε απόσταση 101 χλμ. ΝΔ των Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 16 χλμ. ΒΑ του Λεωνιδίου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 14,5 χλμ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε περιοχές της Αττικής.

Eίναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε ότι επρόκειτο για τον κύριο σεισμό αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να είμαστε απόλυτα ήσυχοι ότι ο κίνδυνος πέρασε».

«Το κύριο χαρακτηριστικό του σεισμού είναι ότι έγινε σε μια περιοχή που δε μας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα. Δεν έχει δώσει σεισμούς σε αυτά τα μεγέθη, εκτός από έναν μεγέθους 4,4 το 2013» ανέφερε στον Αθήνα 9.84 ο σεισμολόγος, αναπληρωτής διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Βασίλης Καραστάθης, σημειώνοντας ότι η δόνηση είχε έντονη προσεισμική δραστηριότητα καθώς από τα μεσάνυχτα και μετά υπήρχαν μικροδονήσεις που εντάθηκαν και μία με μιάμιση ώρα πριν το σεισμό τα μεγέθη είχαν αυξηθεί.

«Δεν φαίνεται κάτι περίεργο, δεν μπορούμε, ωστόσο, να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο τις επόμενες ώρες» τόνισε χαρακτηριστικά

Εν τω μεταξύ, κλειστά για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία του Δήμου Νότιας Κυνουρίας

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα