back to top
20.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

20.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Στην ολομέλεια προς συζήτηση εισάγεται αύριο το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την επιστολική ψήφο, το οποίο έχει ήδη εξασφαλίσει ευρεία πλειοψηφία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Για ‘’ιστορική μεταρρύθμιση που ενδυναμώνει τη Δημοκρατία και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στην πολιτική’’ έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου στα social media.

Τροπολογία για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, εντός του Φεβρουαρίου, προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, με δηλώσεις στον ΑΝΤ1. Σύμφωνα με την ίδια, την άνοιξη θα ξεκινήσει η εξέταση της μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης των συνταξιούχων.

Οι προτάσεις που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ευημερία, το εισόδημα, και τις δουλειές της ελληνικής κοινωνίας, για καλύτερο περιβάλλον, παιδεία και υγεία, βρέθηκαν – σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτη Φάμελλο – στο επίκεντρο της 3ημερης άτυπης συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στην εξοχική κατοικία του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες..

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης αναμένεται να εκλεγεί στην αυριανή συνεδρίαση του οργάνου στο Στρασβούργο, ο νυν Βουλευτής της ΝΔ. Θοδωρής Ρουσόπουλος. Η εκλογή του αναμένεται ομόφωνη καθώς ο κ Ρουσόπουλος στηρίζεται και από τα πέντε μεγάλα κόμματα, ενώ δεν υπάρχει συνυποψηφιότητα, γεγονός που δεν έχει συμβεί επί σειρά ετών.

Η ισλαμιστική Χαμάς απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε διεθνές ή ισραηλινό σχέδιο για τη Λωρίδα της Γάζας. Σε κείμενό της χαρακτηρίζει ‘’αμυντική και αναγκαία πράξη’’ την επίθεση εναντίον του Ισραήλ στις 7 του περασμένου Οκτωβρίου, που στοίχησε τη ζωή σε 1140 αμάχους.

Με δηλώσεις του χθες, ο Μπένιαμιν Νετανιάχου, εμφανίστηκε εκ νέου αδιάλλακτος δηλώνοντας ότι ‘’το Ισραήλ πρέπει να έχει τον έλεγχο του συνόλου των εδαφών που βρίσκονται δυτικά του Ιορδάνη’’

Την αισιοδοξία τους ωστόσο για υποχώρηση Νετανιάχου στο ζήτημα της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους εκφράζουν με δηλώσεις τους, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου.

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή θα βρεθεί στο επίκεντρο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνεδριάζει αύριο στις Βρυξέλλες, με την συμμετοχή και του Έλληνα ΥπΕξ, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Τα τρακτέρ τους ζεσταίνουν οι αγρότες. Προανήγγειλαν πανθεσσαλικό μπλόκο την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου. Θετικός στο διάλογο εμφανίστηκε με δηλώσεις του υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε ωστόσο λόγο για ‘’πολιτικά υποκινούμενες κινητοποιήσεις’’.

Αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του βιασμού κατάχρησης και πορνογραφίας ανηλίκου βρίσκεται 56χρονος που συνελήφθη χθες στα Πατήσια, για τον κατ εξακολούθηση βιασμό της κόρης της συντρόφου από το 2016 όταν το παιδάκι ήταν μόλις 8 ετών.

Προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τετάρτη πήρε η 39χρονη, η οποία χθες δολοφόνησε εν ψυχρό με πολλαπλές μαχαιριές 43χρονο μπροστά στα μάτια της συζύγου του.

Περισσότερα από 1,2 δις ευρώ θα καταβληθούν από αύριο έως την Παρασκευή σε περίπου 2,5 εκατομμύρια δικαιούχος του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Βόλος – ΠΑΟΚ: 1-5Ατρόμητος – ΑΕΚ: 0-5

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης: 1 – 0 στο 75ο λεπτό

Άρης – Ολυμπιακός: 0 – 2 στο 33ο λεπτό

Και ο καιρός…

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με χιονοπτώσεις στα ορεινά, βροχές στα πεδινά και ισχυρούς ανέμους στα πελάγη. Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερα προβλήματα.. Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ. Σε ισχύ η απαγόρευση απόπλου από τα περισσότερα λιμάνια και πορθμεία της χώρας.

Στην Αττική αύριο

Νεφώσεις και ασθενείς τοπικές βροχές στα πεδινά και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά του νομού. Άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση. Θερμοκρασία από 6 έως 11 βαθμούς. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 8 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα