back to top
36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Α. Φλουρής: Πολύ σημαντική η δωρεά του δήμου Αθηναίων στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλίας

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο της στήριξης των πληγέντων από την κακοκαιρία «Daniel» στη Θεσσαλία, ο δήμος Αθηναίων προχώρησε σε μια πολύ σημαντική δωρεά.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Χάρης Δούκας, κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη που οφείλει να επιδεικνύει ο ένας δήμος στον άλλον, ειδικά σε δύσκολες συνθήκες και σε τέτοιας έκτασης καταστροφές, μετά από απόφαση του ΔΣ της Τεχνόπολης, ενέκριναν άμεσα τη διάθεση του συνόλου των εσόδων της συναυλίας συναυλίας που έδωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Σταύρος Ξαρχάκος στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, ύψους 70.000 ευρώ για την αποκατάσταση των εργαστηρίων και την αντικατάσταση του απαραίτητου εργαστηριακού εξοπλισμού της Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Για αυτή την ξεχωριστή πρωτοβουλία η οποία ανακοινώθηκε κατά την επίσκεψη του δημάρχου Αθηναίων στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα και η οποία θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν τα εργαστήρια της Σχολής, μίλησε στον Αθήνα 9,84 και στον Γιώργο Αποστολίδη ο Ανδρέας Φλουρής, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στην λίστα του περιοδικού TIME με τους 100 ανθρώπους που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.

«Ήταν πολύ όμορφο και σημαντικό αυτό που συνέβη. Μπορεί να μην φτάνει για να αναπληρωθούν όλα αυτά που χάθηκαν, όμως, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα το οποίο θα βοηθήσει να καλυφθούν κάποιες πρώτες ανάγκες σε επίπεδο εξοπλισμού ώστε να αντικαταστήσουμε ότι καταστράφηκε και ίσως να αποτελέσει και το έναυσμα ώστε να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες», ανέφερε.

Ο κ. Φλουρής, ο οποίος έχει δημοσιεύσει αλλά και επιβλέψει πλήθος ερευνών ως διευθυντής του πανεπιστημιακού εργαστηρίου FAME Lab, εστιάζει το έργο του στην πρόοδο αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην υγεία και την παραγωγικότητα των εργαζομένων.

«Με την ομάδα μου, ερευνούμε πώς το περιβάλλον επιδρά στην υγεία μας, την παραγωγικότητά μας, την ψυχολογία μας και την ικανότητά μας να έχουμε ευημερία. Μελετούμε τον τρόπο με τον οποίο παράγοντες όπως η κλιματική αλλαγή, η ρύπανση, το κρύο ή η ζέστη επηρεάζουν την καθημερινότητα μας», εξήγησε, σημειώνοντας ότι απώτερος στόχος είναι η ανάπτυξη σχεδίων προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή για τους χώρους εργασίας δεδομένου ότι -κατά τον ίδιο- η κλιματική κρίση θα προκαλέσει διαταραχές στη ροή του φυσιολογικού εργασιακού προγράμματος.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα