back to top
36.1 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

36.1 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Ζ. Μακρή: Δεν αιφνιδιάζει η τροπολογία για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές, είχαμε θέσει το θέμα και στο παρελθόν

Διαβάστε επίσης

Τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης με αφορμή την  τροπολογία που κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως στη Βουλή για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές, σχολίασε στον Αθήνα 9.84 η υφυπουργός Παιδείας αρμόδια για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή, Ζέττα Μακρή.

«Η τροπολογία δεν αιφνιδιάζει, είναι μια συζήτηση που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, το είχαμε θέσει και στο παρελθόν και το θέτουμε ξανά», ανέφερε στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

Η κ. Μακρή, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι αντέδρασε με τρόπο προσβλητικό, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να ακουστούν πραγματικές απαντήσεις και όχι προσχηματικές», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Ήταν λελογισμένη, συνετή κοινοβουλευτική αντίδραση από πλευράς της αντιπολίτευσης το να απαντούν με τρόπο βαθύτατα προσβλητικό  σε ένα θέμα που μας απασχολεί όλους;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Θέλουμε να βελτιωθεί η επιστολική ψήφος . Με προβλημάτισε και το ύφος των απαντήσεων και η έντονη αντίδραση γιατί θεωρούσα ότι η συναίνεση που είχε υπάρξει επί του θέματος ήταν ουσιαστική».

Σχετικά με τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, η υφυπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει πρόνοια τόσο από τις πρυτανικές αρχές όσο  και από την πολιτεία προκειμένου να μην χαθεί η εξεταστική περίοδος.

Για  τις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη, επισήμανε ότι από τις  228 την προηγούμενη εβδομάδα έχουν μειωθεί σε 59 ενώ για την ίδρυση μη κρατικών σχολών, σημείωσε ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης θέτει ως προτεραιότητα την ενδυνάμωση των δημόσιων πανεπιστημίων και της αυτονομίας τους.

Παράλληλα, η κ. Μακρή μίλησε για την ενίσχυση του θεσμού της επαγγελματικής κατάρτισης, λέγοντας: «Υπάρχει έλλειμμα τεχνικών ειδικοτήτων και θέλουμε να αναβαθμίσουμε αυτό το κομμάτι. Στόχος μας είναι να μην είμαστε πια ουραγοί της Ευρώπης, να μην είναι η επαγγελματική εκπαίδευση το “αποπαίδι”, αλλά η πρώτη και συνειδητή επιλογή. Η αποδοχή της σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας δείχνει ότι κινηθήκαμε στη σωστή κατεύθυνση».

Τέλος, για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, επισήμανε: «Με συστηματικά βήματα και με μόνιμους διορισμούς μπήκαμε σε μια καλή τροχιά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κενά. Τον πρώτο χρόνο,  διπλασιάσαμε τον αριθμό της προεκλογικής μας δέσμευσης  και αντί για 5000 μόνιμους διορισμούς , με έγκριση του πρωθυπουργού  φτάσαμε τους 10.000. Όμως, η διαφορά αυτή δεν φάνηκε γιατί υπήρξαν πολλές συνταξιοδοτήσεις λόγω και του νόμου Κατρούγκαλου με αποτέλεσμα τα κενά να είναι  περισσότερα από όσα είχαμε υπολογίσει. Φέτος ξεπεράσαμε τους 53.000 αναπληρωτές καθηγητές στα σχολεία» και συμπλήρωσε ότι παρά το γεγονός ότι έχει εξαντληθεί ο πίνακας των δασκάλων  αναπληρωτών  «δεν τίθεται ζήτημα να μείνουν τα σχολεία χωρίς δασκάλους».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα