back to top
21.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ν. Αφρική: Έβαλε φωτιά για να “εξαφανίσει” πτώμα και έκαψε 70 ανθρώπους

Διαβάστε επίσης

Η αστυνομία της Νότιας Αφρικής συνέλαβε έναν 29 χρόνο άνδρα ως ύποπτο ότι έβαλε φωτιά σε ένα κτίριο στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ τον περασμένο Αύγουστο από την οποία έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 70 άνθρωποι.

Η σοκαριστική και απροσδόκητη ομολογία έγινε όταν ο άνδρας κατέθετε σε έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς τον Αύγουστο σε πολυκατοικία στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ, η οποία ήταν μία από τις χειρότερες καταστροφές της Νότιας Αφρικής.

Ο καθ’ ομολογία ένοχος , η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, ομολόγησε ότι την νύχτα της πυρκαγιάς είχε σκοτώσει έναν  άνδρα χτυπώντας τον και στραγγαλίζοντάς τον, και στην προσπάθεια του αν εξαφανίσει το πτώμα έβαλε φωτιά που κατέστρεψε όλο το κτίριο.

Συγκεκριμένα είπε ότι έριξε βενζίνη στο σώμα του άνδρα και  έβαλε φωτιά με ένα σπίρτο. Κατέθεσε ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών και του είπε να σκοτώσει τον άνδρα ένας έμπορος ναρκωτικών που ζούσε στο κτίριο.

Ο άνδρας, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, αντιμετώπιζε 76 κατηγορίες για φόνο, 120 κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας και μια κατηγορία για εμπρησμό, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Η έρευνα στην οποία κατέθετε και τελικώς ομολόγησε, είχε συσταθεί για να διερευνήσει τα πιθανά αίτια της πυρκαγιάς.

Αναμένεται να εμφανιστεί σύντομα ενώπιον δικαστηρίου του Γιοχάνεσμπουργκ κατηγορούμενος για εμπρησμό που προκάλεσε τον θάνατο 77 ανθρώπων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ένα από τα χειρότερα δυστυχήματα στη σύγχρονη ιστορία του οικονομικού κέντρου της Νότιας Αφρικής, η πυρκαγιά ξέσπασε στις 31 Αυγούστου σε ένα ερειπωμένο κτίριο όπου είχαν βρει καταφύγιο κυρίως μετανάστες. Πολλά από τα θύματα κάηκαν σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμα.

Το περιστατικό έριξε φως στις επικίνδυνες συνθήκες υπό τις οποίες ζουν πολλοί φτωχοί άνθρωποι στο κέντρο του Γιοχάνσεμπουργκ, όπου δεκάδες κτίρια είναι εγκαταλελειμμένα και έχουν καταληφθεί από εγκληματικές συμμορίες που χρεώνουν όσους βρίσκουν εκεί καταφύγιο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα