back to top
17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Συγκλονίζει στην κατάθεσή της μητέρα θύματος του δυστυχήματος των Τεμπών

Διαβάστε επίσης

«Σ’ αυτό το έγκλημα που δεν αφορά μόνο 57 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, αλλά ολόκληρη την κοινωνία, η απόδοση ευθύνης είναι μονόδρομος και ελπίζω αυτή να έρθει μέσω της Δικαιοσύνης», ανέφερε στην συγκινησιακά φορτισμένη κατάθεσή της, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, η Μαρία Καρυστιανού, προσωρινή πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων του Δυστυχήματος των Τεμπών.

Η κ. Καρυστιανού, που έχασε την 20χρονη κόρη της στο τραγικό δυστύχημα, μίλησε για «κρατικό έγκλημα», για «προσπάθεια συγκάλυψης και υποβίβασης των ευθυνών» και δεν δέχθηκε την συγγνώμη του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «συγγνώμη ζητάς όταν σκουντάς κάποιον στο διάδρομο και όχι όταν σκοτώνεις το παιδί του».

Περιγράφοντας τις δραματικές σκηνές που έζησε, ψάχνοντας για την κόρη της, είπε με τρεμάμενη φωνή: «Ξέρετε τι είναι να τρέχεις στα νοσοκομεία και να παρακαλάς να έχεις το παιδί σου τραυματισμένο και όχι νεκρό;».

Αφού χαρακτήρισε υβριστικό και ντροπιαστικό να κατηγορείται για το έγκλημα ο νεκρός μηχανοδηγός, μίλησε για κακουργηματικές πράξεις και εγκληματικές παραλείψεις που υπήρχαν στο σιδηρόδρομο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν ξέραμε δεν θα βάζαμε τα παιδιά μας στο τρένο, αν γνωρίζαμε το χάλι που επικρατούσε, ούτε λαχανικά δεν θα φορτώναμε», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Οι υπουργοί δεν φταίνε, η Hellenic Train δεν φταίει η ΕΡΓΟΣΕ δεν φταίει, η ΡΑΣ δεν φταίει, έχει κανείς την ευθύνη σε αυτή τη χώρα που ζούμε από τύχη;».

Η κ. Καρυτιανού έστρεψε τα βέλη της κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι «αυτός ο άνθρωπος δηλώνει αθώος λόγω της ασυλίας και αντί να παραιτηθεί παραμένει κρυμμένος, πιστεύοντας ότι η Βουλή θα τον σώσει». Επίσης, για το μπάζωμα που έγινε στον τόπο του δυστυχήματος, είπε ότι όταν ρώτησε τον τότε Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, εκείνος της απάντησε ότι «είχε άνωθεν εντολές».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα