back to top
20.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

20.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μεσολόγγι καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τον εντοπισμό 30χρονου αγνοούμενου στον ποταμό Αχελώο Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα που είχε πάει για ψάρεμα στο ποτάμι. Επιχειρούν ‘εξι πυροσβέστες με δύο οχήματα ενώ μεταβαίνει η ομάδα ορμητικών νερών της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. ως συνδρομή στην ΕΛ.ΑΣ..

Με τα αμερικανικά μαχητικά F35 ενισχύεται ο στόλος της πολεμικής μας αεροπορίας μετά το πράσινο φως που έδωσε το State Department.

Ως σημαντική ημέρα για την εθνική μας άμυνα και την ελληνική διπλωματία χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35 στη χώρα μας. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα τίθεται και επισήμως στην τροχιά απόκτησης έως και 40 μαχητικών αεροσκαφών τελευταίας γενιάς F-35. Ταυτόχρονα, όμως, όπως υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης, αποκτά και εντελώς δωρεάν ένα πολύ μεγάλο πακέτο εξοπλισμών που ενισχύουν καθοριστικά και τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και το Ελληνικό Λιμενικό.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση 40 F-16 και περίπου 80 κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία έναντι 23 δισεκ. δολαρίων.

«Σήμερα, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος και Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, βρίσκομαι στο Άουσβιτς» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,. Αναφέρει επίσης ‘οτι βρ’ισκεται εκεί που 1,1 εκατομμύρια ψυχές εξοντώθηκαν επειδή ήταν Εβραίοι, πολιτικοί αντιφρονούντες, Ρομά, ομοφυλόφιλοι και γενικότερα «υπάνθρωποι» σύμφωνα με τους ναζί. Από αυτούς, 55.000 ήταν Έλληνες Εβραίοι.

«Ανοικτό» άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί η πρόταση για απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος όσων κατοικιών είναι σήμερα ξενοίκιαστες, εφόσον διατεθούν για 3 τουλάχιστον χρόνια προς μακροχρόνια μίσθωση. Πρόκειται για ακίνητα, τα οποία απαιτούν δαπάνες ανακαίνισης λόγω πολύχρονης αχρησίας και σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, η απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος, θα λειτουργούσε ως κίνητρο για τους ιδιοκτήτες τους.

Την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας στις 17 Απριλίου και συλλαλητηρίων τόσο στην Αθήνα, όσο και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, με κεντρικό αίτημα την αύξηση μισθών και την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας σε συνδυασμό με την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Βαριά τραυματισμένος μεταφέρθηκε 43χρονος από τη Φλώρινα στο Γενικό Νοσοκομείο μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε κατά τη διάρκεια κυνηγιού. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, ο 43χρονος είχε πάει για κυνήγι μαζί με τον πατέρα του και άλλους κυνηγούς σε ορεινή περιοχή της Φλώρινας.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ…

Παναιτωλικός – Λαμία. 1-1 στο 73’

Επτά και μισή: Πανσερραϊκός – Βόλος

στις 8: Κηφισιά – Άρης.

Χρυσό μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι γυναικών κατέκτησε η Άννα Κορακάκη στον τελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καΐρου. Παράλληλα, η Χριστίνα Μόσχη κατέλαβε την πέμπτη θέση της κατάταξης. Η Άννα Κορακάκη αγωνίζεται ξανά αύριο Κυριακή στο Σπορ Πιστόλι Γυναικών

Και ο καιρός…

Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός καθώς δύο διαταραχές, η πρώτη αύριο και η δεύτερη από το μεσημέρι της Δευτέρας και την Τρίτη θα επηρεάσουν τη χώρα. Εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από την δεύτερη διαταραχή. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίου και οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά της χώρας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Στην Αττική αύριο, νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα ορεινά (κυρίως στην Πάρνηθα) ασθενείς χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα