back to top
18.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

18.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Με δυσκολία διεξάγεται μέχρι και αυτή την ώρα η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας  εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος. Συγκεκριμένα στην οδό Πανεπιστημίου στο ύψος της οδού Σίνα συγκρούστηκαν οχήματα, προκαλώντας μποτιλιάρισμα στους δρόμους γύρω από το κέντρο μέχρι και την Αρδηττού. 

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν μεταφερθεί τα ευρήματα από την νυχτερινή έκρηξη απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε παρακείμενα καταστήματα και γραφεία. Την ευθύνη ανέλαβε η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα. 

“Το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό και ανήκει στο βαρύ έγκλημα» τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στην έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην τηλεόραση του Open, σημείωσε πως: «Μας ανησυχεί το χτύπημα αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στην αστυνομία». 

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν αγρότες και εκπρόσωποι άλλων κλάδων του πρωτογενούς τομέα, στον χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης όπου διεξάγεται η 30η Agrotica.   Τα τρακτέρ θα αποχωρήσουν την Κυριακή, οπότε και ολοκληρώνεται η Agrotica, ενώ οι αγρότες έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να επιστρέψουν στα μπλόκα. 

Μήνυμα προς τους αγρότες ότι τώρα είναι η ώρα της συναίνεσης, της συναντίληψης, του διαλόγου και της κοινωνικής ομαλότητας, έστειλε από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης. Όπως τόνισε, τώρα είναι η ώρα οι αγρότες να αξιολογήσουν τα μέτρα της κυβέρνησης και να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους.   

 «Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα όραμα για τον πρωτογενή τομέα της χώρας. Κάνει απλά διαχείριση πολιτικού κόστους, μόλις τα τρακτέρ βγούνε στους δρόμους», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τη συνάντησή του με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO 

Την απαγόρευση συγκεντρώσεων έως τις 6 αύριο το πρωί στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ Ευαγγελισμού και πλατεία Συντάγματος αποφάσισε η Αστυνομία, λόγω των συναθροίσεων που έχουν εξαγγελθεί:  στις 7 το απόγευμα από ακροδεξιές οργανώσεις για την επέτειο της κρίσης των Ιμίων στην πλατεία Ρηγίλλης και στις 5 το απόγευμα από αντιφασιστικές οργανώσεις στο ίδιο σημείο.  

  Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας για την επίθεση με μαχαίρι, που προκάλεσε τον τραυματισμό τριών ανθρώπων σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό Λυών του Παρισιού, “δεν αφήνουν να σκεφθούμε πως πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια”, ανέφερε η αστυνομία, διευκρινίζοντας πως ο ύποπτος “προφανώς υποφέρει από ψυχιατρικά προβλήματα”. Ο επιτιθέμενος, που είναι υπήκοος του Μαλί και “διαμένει νόμιμα στην Ιταλία από το 2016, επιτέθηκε σε τρεις ανθρώπους “με μαχαίρι και σφυρί” προκαλώντας “τον σοβαρό τραυματισμό του ενός” τον ελαφρύ τραυματισμό άλλων δύο ενώ  ένας τέταρτος είναι σε κατάσταση σοκ. 

Στη σύλληψη ενός 78χρονου στο Κερατσίνι που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθησηγενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Κερατσινίου.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα 

Στην πρόληψη αφιερώνει η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων την εβδομάδα από 5 Φεβρουαρίου, ενόψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου. Δωρεάν έλεγχοι υγείας θα διενεργούνται από τα Πολυδύναμα Ιατρεία του Δήμου, τα οποία θα δέχονται τηλεφωνικά ραντεβού για προληπτικές εξετάσεις ουρολογικού καρκίνου. Οι κλινικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο 1ο, 2ο, 3ο και 6ο Δημοτικό Ιατρείο, κατόπιν ραντεβού.   

 Στην αθλητική επικαιρότητα… 

Παγκόσμια πρωταθλήτρια  στέφθηκε η Ευαγγελία Πλατανιώτη στο 21ο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στην Ντόχα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του τεχνικού προγράμματος στο σόλο στην καλλιτεχνική κολύμβηση. Θερμά συγχαρητήρια στην Ευαγγελία Πλατανιώτη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη 

 Για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν:  

στις 5 και μισή Βόλος- Παναιτωλικός και  

στις 7 και μισή Πανσερραϊκός – Άρης. 

Και ο καιρός…  

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα