back to top
17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στην Πυροσβεστική, καθώς ομάδα ατόμων βγήκε από την Πανεπιστημιούπολη και πυρπόλησε σταθμευμένα οχήματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τρία οχήματα κάηκαν ολοσχερώς ενώ ένα λεωφορείο υπέστη σοβαρές ζημιές. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσβησαν την φωτιά, ενώ στο σημείο παραμένει σε επιφυλακή διμοιρία των ΜΑΤ.

Συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ζάκυνθο για θα θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε χθες στις περιοχές Μαριές και Έξω Χώρα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού έχουν ενισχυθεί με 26 πυροσβέστες από την Πάτρα με επτά οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Στη φυλακή οδηγείται το πρώην μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» που συνελήφθη μαζί με άλλα τρία άτομα για κατοχή όπλων και εκρηκτικών, στο πλαίσιο επιχείρησης του τμήματος εκβιαστών της Ασφάλειας. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή για τα πλημμελήματα της παράβαση του νόμου περί όπλων και κατοχής ναρκωτικών δια ιδίαν χρήση. Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν τα δύο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού με απόφαση του εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, ο οποίος ζήτησε περαιτέρω έρευνα. Ο τέταρτος συλληφθείς, πορτιέρης σε γνωστό club της Αθήνας θα παραπεμφθεί σε τακτικό εισαγγελέα επίσης για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σε στάση αναμονής οι αγρότες, που παραμένουν στα μπλόκα, ενόψει της συνάντησης που θα έχει αντιπροσωπεία τους την Τρίτη, με τον πρωθυπουργό. Στις 10 το πρωί οι μελισσοκόμοι του νομού Θεσσαλονίκης οργανώνουν συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο.

Στην Ισπανία, επεισόδια σημειώθηκαν χθες βράδυ έξω από τη Μαδρίτη όταν αστυνομικοί συγκρούστηκαν με αγρότες και οδηγούς φορτηγών που επιχείρησαν να αποκλείσουν κεντρική οδική αρτηρία της ισπανικής πρωτεύουσας.

Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν νωρίτερα στο Κίεβο, καθώς η αντιαεροπορική άμυνα της ουκρανικής πρωτεύουσας εντόπισε εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ζήτησε από τους κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια.

Την ευγνωμοσύνη του για τα μηνύματα υποστήριξης που έλαβε μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο βασιλιάς της Βρετανίας, Κάρολος. Χαρακτηρίζει ενθαρρυντικό ότι η δημοσιοποίηση της διάγνωσής του συνέβαλε στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και στην προώθηση του έργου των οργανισμών που στηρίζουν τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Συνεχίζεται ως τις 18 Φεβρουαρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος, το 27ο Παζάρι Βιβλίου, στο οποίο συμμετέχουν 200 εκδότες με χιλιάδες βιβλία και τιμές από 1 ευρώ! Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, το βανάκι του Αθήνα 9.84 κάνει “στάση” σήμερα στην Πλατεία Κλαυθμώνος, και θα εκπέμψει live από το σημείο της μεγάλης γιορτής του βιβλίου, από τις 12 ως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκ, παίζουν: Στις 4: Κηφισιά – Βόλος. Στις 5: Πανσερραϊκός – Παναθηναϊκός. Επτά και μισή: Λαμία – Αστέρας Τρίπολης και στις οκτώ: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Χθες Ολυμπιακός – ΟΦΗ: 4-0. ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης: 0-0 και Παναιτωλικός – Ατρόμητος: 1-0 .

Και ο καιρός

Τοπικές βροχές από το απόγευμα στην Αττική και σποραδικές καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα ενταθούν. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα