back to top
21.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

21.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνάντηση που θα έχει αντιπροσωπεία τους την Τρίτη με τον πρωθυπουργό, βρίσκονται οι αγρότες.

Μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυσή τους, στέλνει μέσω της εβδομαδιαίας ανασκόπησης του κυβερνητικού έργου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά “θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού για να μειώσουμε τους παράγοντες κόστους της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής”. Ξεκαθαρίζει ωστόσο, για ακόμα μια φορά, ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ανοιχτούς δρόμους.

Οι αγρότες πάντως μιλούν για δυσβάστακτο κόστος παραγωγής, λόγω των υψηλών τιμών σε πετρέλαιο, ρεύμα και λιπάσματα και όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας, Ευάγγελος Μπέτσας, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πολύ ισχυρούς ανέμους προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα επηρεάζουν τη Δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα θα επεκταθούν στη δυτική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από τις βραδινές ώρες τη δυτική και πιθανώς τη νότια Πελοπόννησο.

Ήδη προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στα πελάγη. Κλειστές είναι οι γραμμές Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα, Κυλλήνη για Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, Βόλος – Σποράδες και Αγία Μαρίνα – Στύρα.

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο και δύο επαγγελματικά βαν κάηκαν ολοσχερώς, ενώ ένα τουριστικό λεωφορείο υπέστη σοβαρές ζημιές, από την εμπρηστική επίθεση με βόμβες μολότοφ που εξαπέλυσαν άγνωστοι που βγήκαν τα ξημερώματα από την πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου.

Τρίτη πυρκαγιά, σε ένα 24ωρο, ξέσπασε στη Ζάκυνθο. Η φωτιά καίει στην περιοχή Κάτω Γερακαρίο. Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που φθάνουν τα 8 μποφόρ. Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στις περιοχές Μαριές και Έξω Χώρα του νησιού.

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή, Κρυονέρι, του Δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία.

Συνεχίζεται ως τις 18 Φεβρουαρίου στην πλατεία Κλαυθμώνος, το 27ο Παζάρι Βιβλίου, στο οποίο συμμετέχουν 200 εκδότες με χιλιάδες βιβλία και τιμές από 1 ευρώ! Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, το βανάκι του Αθήνα 9.84 κάνει “στάση” σήμερα στην Πλατεία Κλαυθμώνος, και θα εκπέμπει live από το σημείο της μεγάλης γιορτής του βιβλίου, αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων και ως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν: Στις 4: Κηφισιά – Βόλος. Στις 5: Πανσερραϊκός – Παναθηναϊκός. Επτά και μισή: Λαμία – Αστέρας Τρίπολης και στις οκτώ: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Και ο καιρός

Τοπικές βροχές από το απόγευμα στην Αττική και σποραδικές καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα ενταθούν. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα