back to top
34.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

34.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Α. Σκιαδάς: Το σπίτι δεν είναι ένα εμπορεύσιμο υλικό άλλα ένα κοινωνικό αγαθό

Διαβάστε επίσης

Τα τελευταία χρόνια τα ενοίκια έχουν ανεβεί πάνω από 50%, αν δεν ληφθούν μέτρα θα έχουμε σοβαρότερα προβλήματα το μέλλον, δήλωσε -στο πλαίσιο της έρευνας του Αθήνα 9.84 και της εκπομπής “Ντάμες Σπαθί” για τη στεγαστική κρίση- ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προστασίας Ενοικιαστών Άγγελος Σκιαδάς.

«Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, το ξέρει όλος ο κόσμος, το έχει αναγνωρίσει και επίσημα η πολιτεία, αλλά δεν έχει λάβει κανένα μέτρο», τόνισε ο κ. Σκιαδάς.

Χαρακτήρισε το πλαφόν στο ύψος των ενοικίων ως λύση για τη συγκράτηση των τιμών ενοικίασης.

«Για εμάς ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί άμεσα είναι να μπει ένα ανώτατο επιτρεπόμενο μίσθωμα» υπογράμμισε και εξήγησε: «Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να ενοικιαστεί ένα σπίτι όσο θέλει ο ιδιοκτήτης, αλλά η τιμή του θα προκύπτει με βάση την τιμή ζώνης και την κατάσταση του ακινήτου».

Ο εκπρόσωπος των ενοικιαστών κάλεσε εκ νέου την Πολιτεία να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες υπέρ των ενοικιαστών και να καθορίσει το ύψος των μισθωμάτων, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως δεν υπάρχει νομικό κόλλημα σε μια τέτοια απόφαση, «το σπίτι δεν είναι ένα εμπορεύσιμο υλικό άλλα ένα κοινωνικό αγαθό» είπε.

Γνωστοποίησε πάντως ότι η Ομοσπονδία Προστασίας Ενοικιαστών έχει καταθέσει στην κυβέρνηση τη συγκεκριμένη πρόταση ωστόσο, όπως είπε, «δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση και εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει θετική εξέλιξη στο θέμα των ενοικίων».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα