back to top
27.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

27.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΕΥ ΖΗΝ 15-02-2024

Διαβάστε επίσης

ΕΥ ΖΗΝ 12-07-2024

ΕΥ ΖΗΝ 11-07-2024

ΕΥ ΖΗΝ 10-7-2024

ΕΥ ΖΗΝ 09-7-2024

ΕΥ ΖΗΝ 08-7-2024

EY ZHN 5-7-2024

Η εμμηνόπαυση στις περισσότερες γυναίκες εκδηλώνεται με έντονες ορμονικές διακυμάνσεις προκαλώντας διάφορα συμπτώματα και αλλαγές στο σώμα και την ψυχολογία

Η εμμηνόπαυση χωρίζεται συνήθως σε δύο βασικούς τύπους:

Φυσιολογική Εμμηνόπαυση.

Συμβαίνει φυσιολογικά στη μέση ή το τέλος της φυσιολογικής αναπαραγωγικής ηλικίας της γυναίκας (συνήθως μεταξύ των 45 και 55 ετών).

Τα επίπεδα ορμονών, ειδικά του οιστρογόνου, μειώνονται σταδιακά, οδηγώντας σε αλλαγές στην εμμηνόρροια και τελικά στην εμμηνόπαυση.

Πρόωρη Εμμηνόπαυση η οποία συμβαίνει πριν από την ηλικία των 40 ετών και μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες ή αυτοάνοσες παθήσεις, χειρουργικές επεμβάσεις.

Νέα μελέτη, αποκάλυψε ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών μπορεί να μειώσει τις εξάψεις από τις οποίες ταλαιπωρούνται οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση.

Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη , βιταμίνη D και σίδηρο, τα οποία είναι σημαντικά συστατικά για την υγεία του γυναικείου οργανισμού. Επίσης Βοηθούν στον έλεγχο της όρεξης και στη διατήρηση της μυϊκής μάζας.

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη D, τα οποία είναι απαραίτητα για την οστική υγεία. Επίσης περιέχει προβιοτικά που βοηθούν στην καλή πέψη και στην αποφυγή φουσκώματος.

Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και οι σαρδέλες είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μειώνουν τη χοληστερίνη και συμβάλλουν στην ορμονική λειτουργία. Επιπλέον, προσφέρουν βιταμίνη D, η οποία ενισχύει την απορρόφηση ασβεστίου.

Και μη ξεχνάτε! Είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση του οργανισμού και τη μείωση της κατακράτησης. Η καλή ενυδάτωση επιταχύνει τον μεταβολισμό και συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα