back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

«Ασφαλή» κάθοδο στην Αθήνα την Τρίτη ετοιμάζουν οι αγρότες

Διαβάστε επίσης

Σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες αποφασίζοντας το συλλαλητήριο στην Αθήνα την επόμενη Τρίτη με την συμμετοχή των μπλόκων από όλη την χώρα.

Πλέον, ξεκίνησαν την προετοιμασία για την καλύτερη οργάνωση της διαμαρτυρίας. Δηλώνουν ότι επιδίωξή τους είναι να έρθουν με ασφάλεια στην πρωτεύουσα και να μην ταλαιπωρήσουν τον κόσμο. Επίσης, θα συνεννοηθούν για το πόσα τρακτέρ θα τους επιτραπεί να μπουν στην πρωτεύουσα. Σύμφωνα  με πληροφορίες της εφημερίδας «Μακεδονία» σήμερα το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των αγροτών πρόκειται αν συναντηθούν στην Θεσσαλονίκη με τον υπουργό υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Σύμφωνα με τη «Μακεδονία», η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στο υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου και θα συσκεφθούν ώστε να καταστεί ασφαλής η επιχείρηση έλευσης στην πρωτεύουσα των αγροτών από την υπόλοιπη Ελλάδα

Σκοπός είναι να συμφωνήσουν κυβέρνηση και αγρότες τον τρόπο που θα γίνει η κάθοδος στην πρωτεύουσα όπως για παράδειγμα από ποια μπλόκα θα ξεκινήσουν τα τρακτέρ. Στόχος είναι να παραχθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με τις ώρες και τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αγρότες.

Στη σύσκεψη εκτός από τους εκπροσώπους των αγροτών από την Κεντρική Μακεδονία, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από Θεσσαλονίκη και Μαγνήσια αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας. Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης, αναμένεται να υπάρχει

Ήδη έχουν αρχίσει να ναυλώνουν λεωφορεία για τους παραγωγούς που μένουν σε πιο απομακρυσμένες περιοχές ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία.

Πάντως, την ίδια ημέρα ταυτόχρονα όσοι δεν θα είναι στην Αθήνα θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων, τελωνείων, λιμανιών και δημοσίων κτιρίων.

Συμβολικοί αποκλεισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, ενώ στα τελωνεία της Νίκης, των Ευζώνων και των Κήπων τα τρακτέρ ζεσταίνουν τις μηχανές τους . 

Σήμερα Παρασκευή είναι προγραμματισμένο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αγιά ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσουν και σε συμβολικό αποκλεισμό. Στον Πλατύκαμπο Λάρισας, δεν αποκλείεται και το Σαββατοκύριακο να υπάρξουν κάποιες δράσεις οι οποίες θα αποφασιστούν σήμερα το απόγευμα στη γενική συνέλευση.

Επίσης, σήμερα είναι προγραμματισμένο το κλείσιμο για  τα φορτηγά της οδού που διέρχεται από το τελωνείο της Νίκης  από τους αγρότες της Φλώρινας, του Αμυνταίου και της Καστοριάς . Οι αγρότες της  της Δυτικής Μακεδονίας κλιμακώνουν με το κλείσιμο και του τελωνείου της Καστοριάς μόνο για τα φορτηγά.

Αγρότες παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας το οποίο βρίσκεται σε λειτουργία.

Μετά τη διαμαρτυρία στην Εφορία Ιωαννίνων, την περασμένη Δευτέρα, και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι αγρότες της Θεσπρωτίας έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στην Εγνατία Οδό.

 

Γιώργος Σάτρας , Newsroom Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα