back to top
16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Ανυποχώρητοι δηλώνουν οι αγρότες παρά το «όχι» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την είσοδό τους με τρακτέρ την Τρίτη στην Αθήνα και καλούν την κυβέρνηση να σκεφτεί ξανά την απόφασή της.

Παράλληλα παραμένουν στα μπλόκα και προχωρούν σε αποκλεισμούς. Στη Χαλκιδική έχουν ανακοινώσει ότι θα αποκλείσουν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών με ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει κλειστή στη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Αγρότες του Έβρου σχεδιάζουν να αποκλείσουν και το σαββατοκύριακο από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ τη διέλευση φορτηγών από το Τελωνείο Κήπων.

Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2024 και δυνατότητα προκαταβολής μέρους του ποσού που θα επιστραφεί στους αγρότες προβλέπει διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές, με την οποία υλοποιούνται οι σχετικές εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Πλήρη, αξιόπιστη και διαφανή διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στο θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, ζητά η δύση, η οποία καταλογίζει ευθέως την ευθύνη στη Μόσχα και την καλεί να λογοδοτήσει. Ο Ναβάλνι, σφοδρός επικριτής του Κρεμλίνου πέθανε ξαφνικά χθες στη φυλακή του Αρκτικού Κύκλου, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 19 ετών για εξτρεμιστική δράση. Οι ρωσικές αρχές έχουν δώσει πολύ λίγες λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου του, αναφέροντας σε λακωνική τους ανακοίνωση ότι αισθάνθηκε αδιαθεσία έπειτα από περίπατο και ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον επαναφέρουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τονίζουν ότι τα αίτια του θανάτου του τελούν υπό εξακρίβωση.

Διαδηλώσεις για τον θάνατο του Ναβάλνι έγιναν χθες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Στη Μόσχα, Ρώσοι πολίτες αψήφησαν τις προειδοποιήσεις των αρχών κατά των διαδηλώσεων και προσήλθαν μαζικά στο μνημείο των θυμάτων των γκουλάγκ, κοντά στο κτίριο της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών, όπου άφησαν λουλούδια στη μνήμη του Ναβάλνι. Ρωσικά κανάλια στο Telegram ανέφεραν ότι σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας η αστυνομία προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις.

Όριο-πλαφόν στα τρία ευρώ στη συμμετοχή ασφαλισμένων για κάθε σκεύασμα γενόσημων φαρμάκων βάζει με απόφασή του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να διορθωθούν οι στρεβλώσεις που υπήρξαν με το πρόσφατο δελτίο τιμών και οδηγούσαν σε υπέρογκη αύξηση. Ήδη η νέα υπουργική απόφαση δημοσιεύτηκε με επείγοντα τρόπο τα ξημερώματα σε ΦΕΚ, όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν σήμερα την ευθύνη για επίθεση εναντίον «βρετανικού πετρελαιοφόρου» στην Ερυθρά Θάλασσα, συμβάν στο οποίο αναφέρθηκαν χθες βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας και εταιρεία ειδικευμένη στο ίδιο ζήτημα, καθώς και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Το πλοίο υπέστη μικρές ζημιές και το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του.

Στην αθλητική επικαιρότητα

και την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν στις 7 και μισή: Ατρόμητος- Άρης και στις 8 και μισή: Παναθηναϊκός- Λαμία.

Στο μπάσκετ, ημιτελικοί αγώνες σήμερα για το Κύπελλο Ελλάδας. Παίζουν στις 6: Παναθηναϊκός – Άρης και στις 9: Ολυμπιακός – Προμηθέας.

Και ο καιρός

Συννεφιά παροδικά αυξημένη στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ανατολικά και τα βόρεια. Θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα