back to top
15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Γ. Ραγκούσης: Θα ήταν απόδειξη μέγιστης πολιτικής ανευθυνότητας εάν σε αυτήν την περίοδο οδηγούμασταν εκ νέου σε εκλογή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Μετά τις εσωκομματικές αναταράξεις και τους υψηλούς τόνους στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η οποία, ωστόσο, εκτονώθηκε αφού ο Στέφανος Κασσελάκης, απέσυρε την αρχική του απαίτηση να μην κριθεί η προεδρία του στις Ευρωεκλογές αλλά μετά τις εθνικές εκλογές, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινούνται πλέον σε τροχιά συνεδρίου το οποίο θα διεξαχθεί από 22 -25 Φεβρουαρίου.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσε τόσο η επιστολή Κασσελάκη όσο και το επίμαχο ερωτηματολόγιο το οποίο καλούσε τα μέλη να πάρουν θέση για την ταυτότητα, το όνομα και το λογότυπο του κόμματος μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο και ξεκαθάρισε πως «σε καμία περίπτωση δεν αντιπολιτευόμαστε τον πρόεδρό του κόμματος».

«Ο κ. Κασσελάκης είναι δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αμφισβητείται από κανέναν η δυνατότητά του να ηγείται του κόμματος. Η συζήτηση που άνοιξε χθες αφορά στο εάν το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών θα είναι ένα πολιτικό γεγονός ικανό να μας κάνει να ξανασκεφτούμε την πορεία μας. Στην συντριπτική πλειοψηφία μας, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας απαντήσαμε ότι προφανώς δεν υπάρχει κόμμα στον κόσμο που να μπορεί να αγνοήσει τη λαϊκή ετυμηγορία που θα προκύψει από την κάλπη. Όλοι θα αξιολογηθούμε», τόνισε.

Παράλληλα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στο πλαίσιο των δημοκρατικών διαδικασιών ενός κόμματος και μάλιστα λίγο πριν από τη διεξαγωγή του συνεδρίου του, είναι λογικό να διεξάγεται μια εσωτερική συζήτηση μέχρι να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

«Προφανώς το ερωτηματολόγιο δεν είναι επαρκής λόγος για τέτοιου είδους αναταραχή», σημείωσε, λέγοντας πως κατά την άποψή του «καλώς υπάρχει» και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα ψηφιακά εργαλεία προκειμένου να ενεργοποιήσουμε τα μέλη μας, να σχηματίσουμε και να συνδιαμορφώσουμε τις πολιτικές μας. Όμως, θα ήταν απόδειξη μέγιστης πολιτικής ανευθυνότητας εάν σε αυτή την περίοδο οδηγούμασταν εκ νέου σε εκλογή ηγεσίας από τη βάση. Σε μια τέτοια περίπτωση θα κινδύνευε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην μετέχει στις Ευρωεκλογές».

Ερωτηθείς πώς σκοπεύει να κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που στις προσεχείς Ευρωεκλογές καταγράψει ποσοστά χαμηλότερα των εθνικών εκλογών και αν τότε θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας, επισήμανε: « Όλα θα τα δούμε. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, να σταματήσουν τα λάθη από όπου κι αν προέρχονται, ομοίως και η εσωστρέφεια. Είναι ανάγκη μετά το συνέδριό μας, να δώσουμε άπαντες τον καλύτερό μας εαυτό προκειμένου να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στις επικείμενες Ευρωεκλογές, με πρώτο και καλύτερο τον Στέφανο Κασσελάκη και φυσικά όλους εμάς που συναποτελούμε τα ανώτερα εκλεγμένα όργανα του κόμματος».

Κληθείς να σχολιάσει δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action 24 βάσει της οποίας οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι για την αντιπολιτευτική τακτική ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς ζητώντας συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, υπογράμμισε ότι αυτό είναι κάτι που έχουν προτείνει από κοινού με τους Κώστα Ζαχαριάδη και Θανάση Θεοχαρόπουλο, συμπληρώνοντας ότι η απουσία ισχυρής Κεντροαριστεράς δίνει τη δυνατότητα στη συντηρητική παράταξη να διεισδύει και να ηγεμονεύει στον χώρο του Κέντρου.

«Ήρθε η στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει καθαρά ότι αυτοτοποθετείται στο χώρο της Κεντροαριστεράς, βασισμένος στις αρχές και στις αξίες της Αριστεράς τις οποίες ούτε απεμπολούμε, ούτε διαπραγματευόμαστε. Άλλωστε, ακόμα και το 62% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι προσδιορίζονται ως Κεντροαριστεροί και όχι Αριστεροί», είπε.

Κλείνοντας, ο κ. Ραγκούσης εκτίμησε ότι στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου θα σημειωθεί μεγάλη πτώση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη και ως εκ τούτου- κατά τον ίδιο- «δεν θα πρέπει τις απώλειες που θα καταγράψει, να της καρπωθεί η ακροδεξιά».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα