back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ξεκίνησε η αποχώρηση των τρακτέρ από το Σύνταγμα – Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησε λίγο πριν από τις 11:00 η αποχώρηση των αγροτών από την Πλατεία Συντάγματος προκειμένου να επιστρέψουν στα μπλόκα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα τρακτέρ: Πανεπιστημίου-Πλ. Ομονοίας-Αγ. Κωνσταντίνου-Πλ. Καραϊσκάκη-Αχιλλέως-Λ . Αθηνών-Λ. Κηφισού.

Οι παραγωγοί διανυκτέρευσαν στο Σύνταγμα, ενώ κάποιοι από αυτούς που είχαν έρθει με λεωφορεία  πήραν το δρόμο της επιστροφής αργά το βράδυ.

Οπως δήλωσε σήμερα το πρωί στον Αθήνα 984 η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ: “Η χθεσινή ημέρα απέδειξε ότι όταν ακολουθούμε τις οδηγίες των αρχών, μπορεί όντως να πραγματοποιηθεί μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τόσο κόσμο, γιατί ο κόσμος χθες έφτασε τις 6000, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Και σήμερα θα είναι δύσκολο το πρωινό για τους πολίτες των Αθηνών, υπάρχουν ήδη απαγορεύσεις σε συγκριμένες οδούς όπως είναι η Βασιλίσσης Αμαλίας και στην Όθωνος και αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες γύρω στις 10-11 να ξεκινήσει η σταδιακή αποχώρηση, ακολουθώντας το ίδιο δρομολόγιο, από την Πανεπιστημίου, στην Ομόνοια στη συνέχεια στη Λεωφόρο Αθηνών ώστε να βγουν στη Λεωφόρο Κηφισού και να επιστέψουν στις περιοχές τους, πάντα συνοδευόμενη από την ελληνική αστυνομία. Από την πρώτη στιγμή ακολούθησαν τις οδηγίες των αρχών, από τη στιγμή που αποχώρησαν από τις περιοχές τους μέχρι που έφτασαν στο κέντρο των Αθηνών, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. ”

Οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν αύριο συνελεύσεις στα κατά τόπους μπλόκα όπου θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για το συλλαλητήριο και στη συνέχεια θα πάρουν αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειές τους. Πάντως, όπως ανέφεραν αγροτοσυνδικαλιστές από τη Θεσσαλία περιμένουν μία συνάντηση το επόμενο δεκαήμερο με τον πρωθυπουργό, όπου θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τον Θεσσαλικό κάμπο που επλήγη από τη θεομηνία Ντάνιελ.

Να επισημάνουμε ότι στο συλλαλητήριο συμμετείχαν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, 6.500 διαδηλωτές, ενώ είχαν παρατάξει στην Λεωφόρο Αμαλίας περισσότερα από 110 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Επίσης, αγρότες μεταφέρθηκαν από όλη την χώρα με 108 λεωφορεία. Οι παραγωγοί ζήτησαν στις ομιλίες τους πρόσθετα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση και κατά κύριο λόγο αφορολόγητο πετρέλαιο. Χαρακτηριστικά δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους επειδή είναι δίκαιος. Πάντως, μαζί με τους αγρότες βρέθηκαν μπροστά στη Βουλή εργατικά σωματεία και φοιτητές.

Γιώργος Σάτρας, Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα