back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν σήμερα οι αγρότες

Διαβάστε επίσης

Στα κατά τόπους μπλόκα οι αγρότες θα κάνουν το απόγευμα συνελεύσεις για να εξετάσουν τα επόμενα βήματά τους. Πρόκειται να κάνουν απολογισμό σχετικά με τις δράσεις τους και τι έχουν πετύχει έως τώρα, ενώ θα καθορίσουν τις διεκδικήσεις τους από εδώ και πέρα. Θα πάρουν αποφάσεις για τις περαιτέρω κινήσεις τους, αλλά το πιο πιθανό είναι να πραγματοποιήσουν πανελλαδική σύσκεψη όπου θα κριθεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Οι παραγωγοί ζητούν, μεταξύ άλλων, την μείωση του κόστους παραγωγής με μέτρα όπως είναι η θεσμοθέτηση αφορολόγητου πετρελαίου και η μείωση της τιμής της κιλοβατώρας στο αγροτικό ρεύμα στα 7 λεπτά. Επιπλέον, να μην εφαρμοστεί και να γίνει επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ, να γίνονται έλεγχοι για να σταματήσουν οι ελληνοποιήσεις προϊόντων καθώς και έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας.

Εξάλλου, στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας οι Θεσσαλοί αγρότες αναμένεται να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα