back to top
36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Ε. Βόζεμπεργκ: Να υιοθετήσουμε τη νοοτροπία πλήρους διαζυγίου από τη χαλαρή ψήφο στις Ευρωεκλογές

Διαβάστε επίσης

Στο δρόμο για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου και ενώ οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις στη ΝΔ προκειμένου να επιλέγουν ως υποψήφιοι πρόσωπα που να μπορούν να προσελκύσουν και ένα κεντρώο ακροατήριο συνεχίζονται, η Ευρωβουλευτής του κόμματος Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Αθηνά Κορλίρα και Γιάννη Παπαγεωργίου, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο άνθρωποι με γνώση και εμπειρία που θα έχουν τη διάθεση να εργαστούν σκληρά την επόμενη πενταετία προς όφελος της χώρα μας.

«Πρέπει να επιλεγούν οι κατάλληλοι άνθρωποι και επειδή λόγω κάποιων αναποτελεσματικών αποφάσεων της ΕΕ, καθυστερήσεων και ανισοτήτων είναι υπαρκτός ο κίνδυνος της ανόδου των ακροδεξιών φωνών που θέλουν να την πολεμήσουν, οφείλουμε να αποφύγουμε να συμβάλουμε προς μια τέτοια κατεύθυνση», σημείωσε.

Η ίδια πάντως, όπως ανέφερε έχει εκδηλώσει την επιθυμία της να είναι εκ νέου υποψήφια, εκτιμώντας ότι το κλίμα είναι θετικό ως προς την τελική απόφαση του πρωθυπουργού προς το πρόσωπό της.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα κατά της αποχής, υπενθυμίζοντας πόσο σημαντικές είναι οι Ευρωεκλογές και τόνισε ότι «πρέπει τόσο πανελλαδικά και εκτός των τειχών να υιοθετήσουμε τη νοοτροπία πλήρους διαζυγίου από τη χαλαρή ψήφο» η οποία -όπως είπε- είναι προσβλητική για το εγχείρημα της επόμενης πενταετίας καθώς και για τη συμβολή της Ελλάδας στην ΕΕ αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία.

Πρόσθεσε δε, ότι ο κίνδυνος ενίσχυσης των άκρων που ελλοχεύει θα πρέπει να λειτουργήσει ως ένα επιπλέον κίνητρο συμμετοχής των πολιτών στην εκλογική διαδικασία και στήριξης των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, κόντρα σε όσα δύνανται να τροφοδοτήσουν με νερό το μύλο της ακροδεξιάς.

Επίσης, κ. Βόζεμπεργκ, στηλίτευσε τη στάση συναδέλφων της, λέγοντας ότι στη διάρκεια της τρέχουσας θητείας τους υιοθέτησαν μια συκοφαντική ρητορική για τη χώρα όπως στο ζήτημα των υποκλοπών ή στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

«Η αντιπολίτευση πρέπει να διεξάγεται εντός των τειχών Δεν υπήρξε άλλη χώρα που να βγάζει τα ”άπλυτά” της στο εξωτερικό. Δεν μπορείς να εξάγεις ως αντιπολίτευση ζητήματα που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης όπως αυτή των υποκλοπών στην οποία ενώ η κυβέρνηση διαχώρισε τη θέση των επίσημων επισυνδέσων με τα παράνομα λογισμικά, επειδή υπάρχει καθυστέρηση έκδοσης αποφάσεων να κάνεις λόγο για ρωγμή στο κράτος δικαίου στην Ελλάδα», σχολίασε.

Και συμπλήρωσε: «Είναι λάθος να συκοφαντείται και να διασύρεται η χώρα και αυτό να φέρει την υπογραφή Ελλήνων συναδέλφων. Ατέλειες και προβλήματα υπάρχουν σε κάθε δημοκρατία αλλά μένουν εντός των τειχών. Δεν θα πρέπει να υπάρχει μια γκρίζα σκιά πάνω από τη χώρα με τον κίνδυνο να σταθμιστούν τα κονδύλια που παίρνει η Ελλάδα και με τα οποία υλοποιούνται έργα υποδομής και στηρίζονται νευραλγικοί τομείς όπως η οικονομία, η υγεία και η παιδεία».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα