back to top
33.2 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

33.2 C
Athens
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2024

Ο Δ. Αθηναίων Χάρης Δούκας στον Αθήνα 9.84: Ξεκινάμε δυναμικά την προσπάθεια για ανακύκλωση και για μια πράσινη Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Η προώθηση της ιδέας της ανακύκλωσης αποτελεί εκ των βασικών πυλώνων της πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας, ο οποίος έχει δεσμευτεί για μείωση κατ’ ελάχιστον 50% της ποσότητας απορριμμάτων στο τέλος της πενταετίας 2024-2028.

Άλλωστε, ο ίδιος, έχει επανειλημμένως τονίσει ότι βάζει ψηλά στην ατζέντα του όχι μόνο την αύξηση της ανακύκλωσης αλλά και τη μείωση της ποσότητας των παραγόμενων απορριμμάτων που θα βελτιώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Αθήνας, με στόχο μια πιο οικολογική πόλη.

Σε αυτό το πλαίσιο ενισχύοντας την προσπάθεια υλοποίησης της πρακτικής της ανακύκλωσης, παρευρέθηκε σήμερα Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, μαζί με την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Ρωξάνη Μπέη, στην πλατεία της Λαμπρινής στα Πατήσια στην ενημερωτική δράση του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα της Δ/νσης Καθαριότητας – Ανακύκλωσης, με θέμα την Οικιακή Συλλογή Βιοαποβλήτων.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στον Μιχάλη Λεγάκη, ανέφερε ότι ευελπιστεί μέσω της ευαισθητοποίηση των πολιτών, το πρόγραμμα περισυλλογής των βιοαποβλήτων να επεκταθεί σταδιακά σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας.

«Ενημερώσαμε τους πολίτες για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να συλλέγουν τα οργανικά απόβλητα στον περίφημο καφέ κάδο. Εκατοντάδες συμπολίτες μας προμηθεύτηκαν από το πρωί τους μικρούς καφέ κάδους και τις βιοδιασπώμενες σακούλες. Έχουν τοποθετηθεί καφέ κάδοι σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης και είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για αυτό. Ήδη περισσότερα από 1600 νοικοκυριά έχουν ενημερωθεί για τη δράση μας.

Εάν μπορέσουμε να αυξήσουμε σημαντικά την ανακύκλωση στα οργανικά απόβλητα και να φτάσουμε στο 50%, τότε θα εξοικονομήσουμε πάνω 2,5 εκ. ευρώ τον χρόνο. Ξεκινάμε με τον πλέον δυναμικό τρόπο την προσπάθεια για ανακύκλωση και για μια πράσινη Αθήνα».

 

 

 

Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων Ρωξάνη Μπέη, μιλώντας στον σταθμό της πόλης, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Το μήνυμα από τη σημερινή συμμετοχή των πολιτών μας γεμίζει αισιοδοξία. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που προχωράει σε συνεργασία με τους διαχειριστές των πολυκατοικιών της περιοχής. Οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δηλώσουν τη διεύθυνση κατοικίας τους, ώστε σύντομα ο Δήμος να πραγματοποιήσει ενημερωτική επίσκεψη στα σπίτια τους. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουμε να οργανώσουμε το δίκτυο των καφέ κάδων στην περιοχή και να επικοινωνήσουμε με όλους αυτούς τους ανθρώπους ώστε να συμμετάσχουν.

Πιστεύουμε πως από τη στιγμή που αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα είχε επιτυχία στο 5ο δημοτικό διαμέρισμα, μπορεί να λειτουργήσει και στις υπόλοιπες γειτονιές. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε όλο και περισσότερο κόσμο ώστε να καταφέρουμε η ιδέα της Οικιακής Συλλογής Βιοαποβλήτων να εξαπλωθεί και σε άλλες γειτονιές».

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα