back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Από τα μεσάνυχτα αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στην Ατιική, η κακοκαιρία express, η οποία πλήττει ήδη με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, τα νησιά του Ιονίου και περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες, με τα μάτια στραμμένα στην αυριανή Σύνοδο των Βρυξελλών. Οι χώρες του Νότου μεταξύ τους και η Ελλάδα, αναμένεται να ασκήσουν πιέσεις για σοβαρές αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική. Η Αθήνα δια του αρμόδιου Υπουργού θα καταθέσει 19 προτάσεις.

Στο Παρίσι θα διεξαχθεί αύριο στις έξι το απόγευμα – ώρα Ελλάδας – η Διεθνής Σύνοδος για το Ουκρανικό ζήτημα, με τη συμμετοχή 17 ηγετών – μεταξύ τους και ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Τέσσερις ακόμη χώρες θα εκπροσωπηθούν σε επίπεδο Υπουργών. Διπλωματικές πηγές στη Γαλλία, ανέφεραν ότι στόχος της Συνόδου είναι να ”σταλεί σαφές μήνυμα στο Κρεμλίνο ότι οι σύμμαχοι του Κιέβου είναι αποφασισμένοι να αποτρέψουν την επικράτηση της Ρωσίας, στην πολεμική σύγκρουση που η ίδια ξεκίνησε”.

Οι ρωσικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν νέα μεγάλη επίθεση στο τέλος Μαϊου εκτίμησε ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και συμπλήρωσε ότι η νίκη της Ουκρανίας εξαρτάται από την στρατιωτική βοήθεια της Δύσης.

Την ματαίωση της διεξαγωγής πρόωρων προεδρικών εκλογών αποφάσισε το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από εισήγηση των Σωκράτη Φάμελου, Νίκου Παππά και Γιώργου Τσίπρα. Διαφορετικές ερμηνείες από τους παρολίγο μονομάχους: Για ”ανάσα δημοκρατίας στο κόμμα και επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ” κάνει λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης. Διαφορετική είναι η άποψη της Όλγας Γεροβασίλη. Εκτιμά ότι ”Το συνέδριο είπε στον Πρόεδρο να σταματήσει να λειτουργεί διχαστικά και πολωτικά”. «Όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα», σχολίασαν πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Με το νέο θεσμικό πλαίσιο δεν θα αναστέλλονται οι ποινές για όσους καταστρέφουν περιουσίες ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κληθείς να σχολιάσει τα χθεσινά επεισόδια περιμετρικά του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Αθήνα.

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα προκειμένου οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι να δηλώσουν τα στοιχεία της εργασίας τους. Η σύνταξή τους θα καταβάλλεται χωρίς περικοπές, ωστόσο με ποινή παρακράτησης 12 συντάξεων – κύριων και επικουρικών – θα τιμωρούνται όσοι δεν προβούν σε δήλωση εργασίας.

Ένα χρόνο μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, συγγενείς των θυμάτων και επιζώντες παραχωρούν αύριο συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, επί της οδού Ακαδημίας.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο Εισαγγελέας στον 69χρονο που πυροβόλησε χθες με καραμπίνα και σκότωσε τον γαμπρό του, πατέρα τριών παιδιών, στην αυλή του σπιτιού τους στην Αγία Βαρβάρα. Παράλληλα, δίωξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία ασκήθηκε στη σύζυγο του δράστη.

Στη Λευκορωσία: Σε άγρια καταστολή προχώρησαν οι αρχές εναντίον του πρωτοφανούς κινήματος διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος Λουκασένκο, στις σημερινές βουλευτικές εκλογές. Για εκλογές παρωδία με εκτεταμένη νοθεία κάνει λόγο η εξόριστη αντιπολίτευση. Την ίδια ώρα ο Αλεξάντρ Λουκασένκο ανακοίνωσε θα διεκδικήσει εκ νέου την Προεδρεία στις εκλογές του 2025.

Σεισμική δόνηση 3,5 βαθμών Ρίχτερ, σημειώθηκε το απόγευμα ανοιχτά της Σάμου, κοντά στις τουρκικές ακτές.

Στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης στο Ρέθυμνο μεταφέρονται οι 112 μετανάστες που εντοπίστηκαν 40 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου.

Στα αθλητικά νέα και στα σημερινά παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ:

Παναθηναϊκός – Κηφισιά: 1 –1 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης: 2 – 1

ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ: 2 – 2Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ: 1 – 3

Άρης – Βόλος: 2 -0

Και ο καιρός στην Αττική

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν από το απόγευμα αύριο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 16,5 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα