back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει σε εκλογές στις 10 Μαρτίου ο Κασσελάκης

Διαβάστε επίσης

«Σύντροφοι και φίλοι εγώ σας αγαπάω εξίσου και περισσότερο, ξέρετε ότι δεν θα σας προδώσω ποτέ», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας πριν τις κρίσιμες ψηφοφορίες του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε στο ή όλα ή τίποτα», συνέχισε. Από χθες σύντροφοι που νοιάζονται ανιδιοτελώς μαζεύουν υπογραφές για τη μη διενέργεια εκλογής προέδρου. Σύνεδρος δακρύζοντας μου ζήτησε να μην πάμε σε εκλογή προέδρου, να προστατεύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και ράγισε την καρδιά μου. Βουλευτές και στελέχη που επίσης πονούν το ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι δεν χρειάζονται εκλογές, έχουμε πρόεδρο τον εμπιστευόμαστε και προχωράμε.

Σας ευχαριστώ μέσα από τη ραγισμένη καρδιά μου. Επιτρέψτε μου όμως με ταπεινοφροσύνη να σας εξηγήσω γιατί αυτό δεν γίνεται.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θύμισε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εσωκομματικές εκλογές και την χθεσινή ομιλία της Ολγας Γεροβασίλη που δήλωσε «παρούσα».

Θέλω να ξέρετε ότι θα σεβαστώ ότι αποφασίσετε αλλά την αλήθεια μου θα την πω. Σας καλώ να ψηφίσουμε με βάση την πραγματικότητα που έχουμε απέναντι μας. Ο ιστορικός ηγέτης αν και από μακριά ζητά εκλογές, η Ολγα Γεροβασίλη θέτει υποψηφιότητα. Πώς γίνεται να το ζητά ο νυν πρόεδρος, ο τέως πρόεδρος και να υπάρχει υποψηφιότητα και εγώ να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες;
Θα ήταν σαν να κρύβομαι πίσω από μια απόφαση μη εκλογών για κρατήσω τη θέση μου, σαν να δίνω τροφή στην εσωστρέφεια.

Πώς μπορώ να βγω από το συνέδριο σήμερα κομμένος κομματάκια. Την Πέμπτη μπήκα ως ο πρόεδρος που δεν του επιτρέπουν να ρωτά τα μέλη του κόμματος. Πώς μπορώ να βγω την Κυριακή όταν ο ιστορικός ηγέτης λέει ότι πρέπει να γίνουν εκλογές.

Λέτε βαρεθήκαμε τις εκλογές, αυτή τη δουλειά θα κάνουμε. Εχετε 1.000 δίκια. Εσεις ψηφίσατε αλλά κάποιοι δεν σας άκουσαν. Αν χρειάζεται να φωνάξουμε δυο φορές για να μας ακούσουν αυτοί που δεν ακούν θα φωνάξουμε δυο φορές, γιατί τη δεύτερη φορά είναι αλλιώς.

Την δεύτερη φορά βγαίνεις αν έχεις ριζώσει στην κοινωνία, τόνισε.

Κάποιοι έχουν ένα χρονοδιάγραμμα, λένε εκλογές σε ένα μήνα όπως ορίζει το καταστατικό, αν και γνωρίζουν ότι μπορεί να αποφασίσει το Συνέδριο και ότι το καταστατικό ορίζει ότι μπορούν να επισπευστούν οι διαδικασίες. Η Ολγα Γεροβασίλη είναι γνωστή στο πανελλήνιο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θύμισε ότι έρχονται δυο τριήμερα τον Μάρτιο και υπάρχει κίνδυνος η χώρα θα είναι χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση. Πάνω από ένα μήνα διαφωνούντες θα είναι στα κανάλια για να μην μείνει τίποτα όρθιο. Μετά Πάσχα, ευρωεκλογές και σίγουρη αποτυχία.

Κάποιοι θέλουν εγώ να τρέχω ανά την Ελλάδα και εκείνοι να βγαίνουν στα κανάλια και να κονταίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ (στο σημείο αυτό πολλοί σύνεδροι σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν και ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε να κοιτάξουν όλοι ποιοι χειροκροτούν).

Κάποιοι θέλουν να μου χρεώσουν την αποτυχία στις ευρωεκλογές για να πάμε σε νέο ρινγκ. Τι κάνουμε εμείς απέναντι σε αυτούς τους λίγους που κάθονται σε μερικές από τις πρώτες σειρές και έχουν σταυρώσει τα χέρια που κάνουν τους ταγούς και τους καθοδηγητές και δεν ακούν εσάς στη γαλαρία;

«Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Κάντε την καρδιά σας πέτρα, κάντε ένα κουράγιο. Πάμε σε εκλογές 10 Μαρτίου για ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς μαχαιρώματα και ασφυκτικές προθεσμίες. Οσον αφορά εμένα, ήμουν πάντα καθαρός απέναντί σας: Εκλογές 10 Μαρτίου και άμεσες καταστατικές αλλαγές. Πρόεδρος υπό προθεσμία δεν γίνομαι. Προσπάθησα από την πρώτη μέρα με όλους και με όλες. Μπορώ να γίνω πρόεδρος στις 10 Μαρτίου με ορίζοντα εθνικών εκλογών. Δεν μπορώ να αγνοήσω την έκκληση του ιστορικού ηγέτη του κόμματος».

Ζήτησε ορίζοντα εθνικών εκλογών και τόνισε ότι «σε περίπτωση που εκλεγεί η Ολγα Γεροβασίλη θα ζητήσω τον ίδιο ορίζοντα για εκείνη επί 10 φορές». Ο πρόεδρος πρέπει να έχει την ξεκάθαρη εντολή ριζικής ανανέωσης για να πετύχει τον συλλογικό μας στόχο. Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας έλεγε το σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα. Χίλιες φορές ναι. Αλλά με τα χέρια λυμένα και όχι δεμένα. Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επανίδρυση, νέα όργανα, αξιοπιστία, ανάσα δημοκρατίας τώρα, λύτρωση τώρα, αντεπίθεση τώρα, απέναντι σε ό,τι σε καίει απέναντι σε ό,τι σου τρώει την ψυχή. Να είστε καλά. Σας αγαπώ πολύ. Δεν θα σας προδώσω ποτέ. Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας. Ολοι μαζί, ενωμένοι, καθαρές λύσεις», είπε στο τέλος της ομιλίας του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα