back to top
26.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

26.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Θ. Χαχάμης: Δεν έχει ολοκληρωθεί η σύμβαση 717, σε εκκρεμότητα και το σύστημα αυτόματης προστασίας συρμών ETCS

Διαβάστε επίσης

Ηχηρό μήνυμα ενάντια σε οποιαδήποτε επιχείρηση συγκάλυψης έδωσαν χιλιάδες πολίτες σε κάθε γωνιά της χώρας που βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν Δικαιοσύνη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«H δικαίωση των θυμάτων και των οικογενειών τους θα έρθει μόνο μέσα από τη δικαιοσύνη και όχι μέσα από τα “θα” και τις ειδικές επιτροπές της βουλής», υποστήριξε και ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θωμάς Χαχάμης. 

«Δεν μπορεί μετά από ένα τόσο μεγάλο δυστύχημα να μην έχει ευθύνη ο υπουργός συγκοινωνιών, αυτά μόνο στη Ελλάδα γίνονται» είπε χαρακτηριστικά στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

Στη σφαίρα της φαντασία το ανθρώπινο λάθος

«Αναφέρουν συνεχώς το ανθρώπινο λάθος, αυτό βέβαια ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας, διότι αν ήταν ανθρώπινο λάθος θα μπορούσε να το διορθώσει οτιδήποτε άλλο υπήρχε, αν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση».

Τι έχει αλλάξει στο κομμάτι της ασφάλειας ένα χρόνο μετά το δυστύχημα 

«Το μόνο που έχει διορθωθεί στο κομμάτι της ασφάλειας είναι το τμήμα της τηλεδιοίκησης. Η σύμβαση 717, από το 2014 που υπογράφηκε, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Σε εκκρεμότητα παραμένει και το σύστημα ETCS (European Train Control System – Ευρωπαϊκό Σύστημα Ελέγχου Συρμών, το οποίο είναι ένα σύστημα αυτόματης προστασίας συρμών».

Ο ΟΣΕ “μπάζει” από παντού-  Υπό ομηρία εργαζόμενοι υπεύθυνοι για την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών

«Κάνω πρόταση στον ΟΣΕ να εκπαιδεύσουμε τους υπεύθυνους, να δουν πως λειτουργούν τα συστήματα τα οποία υποτίθεται ότι έχουν βάλει για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών, εκεί δηλαδή που είναι υπεύθυνοι. Αυτοί όμως έχουν βάλει εργαζόμενους με μπλοκάκια, έχουν ανθρώπους υπό ομηρία και πάνω σε αυτούς -που εγώ αποκαλώ ήρωες- βασίζεται η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών. Αν αύριο πάει κάποιος και πει σε έναν οικογενειάρχη ότι από αύριο είσαι άνεργος, δεν σου ανανεώνουν τη σύμβαση και τον άνθρωπο αυτόν τον πάρουν τα δάκρυα και εγώ με την αμαξοστοιχία μπαίνω από Καλαμπάκα και ο άλλος από Δομοκό, τι θα γίνει;» 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα