back to top
17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ένδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 50 τραυματίστηκαν όταν αεροπορικός βομβαρδισμός του Ισραήλ έπληξε σκηνές εκτοπισμένων κοντά σε νοσοκομείο στη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως διεξήγαγε «πλήγμα ακριβείας» εναντίον μαχητών του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ -ένοπλου κινήματος που θεωρείται το δεύτερο ισχυρότερο στη Λωρίδα της Γάζας- διαβεβαιώνοντας πως δεν προκλήθηκε «καμιά ζημιά στο νοσοκομείο».

Στο μεταξύ, χιλιάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους σε πόλεις του Ισραήλ χθες βράδυ για να διαδηλώσουν εναντίον της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Πρωτίστως ζητούν να κλείσει συμφωνία για την επιστροφή των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης, το πλαίσιο συμφωνίας για μια κατάπαυση του πυρός έξι εβδομάδων στη Γάζα είναι έτοιμο, με τη συμφωνία του Ισραήλ, και εξαρτάται από τη Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους. Διευκρίνισε, πως προς το παρόν «οι συνομιλίες συνεχίζονται» για να σφραγισθεί μια συμφωνία πριν από την έναρξη του Ραμαζανιού, σε μία εβδομάδα. Αντιπροσωπεία της Χαμάς μεταβαίνει στο Κάιρο προκειμένου να λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ και του Κατάρ. Αιγυπτιακές πηγές εκτιμούν ότι ‘’η ολοκλήρωση μιας τελικής συμφωνίας, απαιτεί την αποχώρηση του Ισραήλ από την βόρεια Γάζα, και την επιστροφή των κατοίκων της’’.

Γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα στην είσοδο κολλεγίου, στην οδό Θεσσαλονίκης, στον Ταύρο. Από την έκρηξη που προκλήθηκε ζημιά στους υαλοπίνακες της εισόδου.

Στην αποστολή μηνυμάτων προς απόδημους Έλληνες, ενόψει των ευρωεκλογών από την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αναφέρεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας πως θα φέρει το θέμα στην Βουλή. Ερώτηση με θέμα «Διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων» κατέθεσαν προς την υπουργό Εσωτερικών 24 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Για θεωρίες συνωμοσίας μιλά η κυρία Ασημακοπούλου και σημειώνει πως το γραφείο της συγκέντρωσε τα στοιχεία επικοινωνίας των αποδήμων στη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών.

Η Αυτοδιοικητική Παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» με επικεφαλής τον Λάζαρο Κυρίζογλου, είναι ο νικητής της εκλογικής αναμέτρησης για τη νέο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ. Τον συνεχάρη ο συνυποψήφιός του, δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. “Δημιουργήσαμε έναν ενωτικό, αυτοδιοικητικό συνδυασμό σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα” τονίζει ο κύριος Δούκας και σημειώνει πως “βγαίνουμε δυνατοί και αποφασισμένοι για τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας στην ΚΕΔΕ”.

Συγχαρητήρια μηνύματα στον Μίλτο Τεντόγλου απέστειλε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκόβη.

Κλειστός λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης θα παραμείνει έως τις οχτώ το πρωί, ο δυτικός κλάδος της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού προς Βριλήσσια και Ελευσίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αττικής οδού.

Και ο καιρός

Τοπικές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα