back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Προς αδιέξοδο βαίνουν οι διαπραγματεύσεις του Καϊρου για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα, παρά τις πιέσεις της Ουάσιγκτον για συμφωνία πριν την έναρξη του ραμαζανιού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ισραηλινού τύπου, το Τελ Αβίβ δεν συμμετέχει στις συζητήσεις μετά την άρνηση της Χαμάς να παραδώσει λίστα με του Ισραηλινούς ομήρους που παραμένουν ζωντανοί. Η Χαμάς από την άλλη θέτει ως προϋπόθεση εκεχειρίας την απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από τη βόρεια Γάζα και τον επαναπατρισμό των εκτοπισμένων Παλαιστινίων.

Η φρεγάτα Ύδρα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, έφτασε στην Ερυθρά Θάλασσα, προκειμένου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Επιχείρηση ‘’Ασπίδες’’, για την διαφύλαξη της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και την προστασία των εμπορικών πλοίων από τις πολυάριθμες επιθέσεις των Χούθι.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ‘’Σύμπραξη Εκδίκησης’’ στην οποία αποδίδονται πέντε τουλάχιστον τρομοκρατικές ενέργειες.
Με το ίδιο κατηγορητήριο βαρύνονται ακόμη τέσσερα άτομα, μεταξύ τους και ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης, τα οποία ωστόσο εκτίουν ποινές φυλάκισης σε σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.

Ξεκινά την Τετάρτη στην Ολομέλεια η 3ημερη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την παιδεία και τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια, η οποία θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία την Παρασκευή 8 Μαρτίου. Το νομοσχέδιο έχει καταψηφιστεί από την αντιπολίτευση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενώ οι φοιτητές προγραμματίζουν ένα ακόμη παν εκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή.

Ο ΑΘΗΝΑ 9,84 από αύριο ανοίγει το φάκελο “Μη κρατικά Μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια” δίνοντας μικρόφωνο διαλόγου σε πανεπιστημιακούς, φορείς της ανώτατης εκπαίδευσης, πολιτικούς και φοιτητές.

”Ο νέος, ενωμένος, κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει εν κινήσει, διευρύνεται και αγκαλιάζει όλο τον προοδευτικό κόσμο» έγραψε σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, με την ευκαιρία της ανάθεσης των καθηκόντων εκπροσώπου τύπου στη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά. Η απερχόμενη Δώρα Αυγέρη, θα είναι υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωεκλογές..’‘ Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι 3ημερες εργασίες της Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ‘’ Να κάνουμε τη Νέα Αριστερά το μεγάλο ανοιχτό και ευρύχωρο σπίτι. Να δημιουργήσουμε μαζί την ενναλακτική απέναντι στην δεξιά του Μητσοτάκη που προβάλλει σαν μονόδρομος ”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλέξης Χαρίτσης.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα Ανακαινίζω – Ενοικιάζω, με στόχο της κυβέρνησης να διατεθούν προς ενοικίαση 12.500 κλειστά αστικά ακίνητα και να αποσυμπιεστούν -μέσω της προσφοράς – οι υψηλές τιμές των ενοικίων.

Ενα σκυλάκι έχασε τη ζωή του στην μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Χαροκόπου στην Καλλιθέα. Η κυκλοφορία περιμετρικά της πολυκατοικίας έχει αποκατασταθεί.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ

ΟΦΗ- Παναθηναϊκός: 2 – 2

Ολυμπιακός – Βόλος: 3 – 0

Λαμία- ΠΑΟΚ: 0 – 2

Άρης – ΑΕΚ: 3 – 3

Κηφισιά- Παναιτωλικός: 2 – 2

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος: 1 – 1

και Πανσερραϊκός- Αστέρας Τρίπολης: 2 – 1

Και ο καιρός αύριο στην Αττική…

Λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 13,8 Βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα