back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Πολιτικός διάλογος Ελλάδας- Τουρκίας: Στην Άγκυρα σήμερα η δεύτερη φάση

Διαβάστε επίσης

Μεταξύ της υφυπουργού Εξωτερικών, πρέσβεως Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, και του Τούρκου ομολόγου της πρέσβεως Μπουράκ Ακτσαπάρ διεξάγονται σήμερα στην Άγκυρα οι συνομιλίες το πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου των υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας .

Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, το μεταναστευτικό, η πολιτική προστασία καθώς και οι περιφερειακές και οι διεθνείς εξελίξεις θα βρεθούν, μεταξύ άλλων στην ατζεντα της συζήτησης .

Η πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου είχε γίνει τον Οκτώβριο στην Αθήνα, όπου συζητήθηκαν σε καλό κλίμα διεθνή και περιφερειακά θέματα και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Είχε προηγηθεί η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους τον Ιούλιο, όπου επιβεβαιώθηκε η βούληση και των δύο πλευρών να διατηρήσουν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας και να υλοποιήσουν έναν οδικό χάρτη διμερών επαφών. Η επανέναρξη του διαλόγου εξετάστηκε στη συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν τον Σεπτέμβριο στην Άγκυρα και οδήγησε στην υπογραφή της Διακήρυξης των Αθηνών περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας την 7η Δεκεμβρίου για τη συμφωνία των δύο κρατών για συμμετοχή σε εποικοδομητικές διαβουλεύσεις σε τρεις πυλώνες Τον Πολιτικό Διάλογο τη Θετική Ατζέντα και των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα