back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δημοτική Αστυνομία: Τι δείχνουν τα στοιχεία παραβάσεων – Ποια η κατάσταση ανά δημοτική κοινότητα

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι δράσεις της δημοτικής αστυνομίας στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, με στόχο να συμβάλλουν στην μείωση του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος της Αθήνας.

Από την αρχή του μήνα, η δημοτική αστυνομία έχει προβεί σε 1.090 επιχειρησιακές δράσης και στις 7 δημοτικές ενότητες της Αθήνας. Από αυτές – σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της διεύθυνσης της Δημοτικής Αστυνομίας – υπάρχουν 249 κλήσεις χωρίς αφαίρεση πινακίδων, ενώ υπήρξαν και 76 κλήσεις στις οποίες τα στελέχη της δημοτικής αστυνομίας προχώρησαν και στην αφαίρεση πινακίδων. Τέλος, υπήρξαν και 765 συστάσεις και απομακρύνσεις οχημάτων που εμπόδιζαν την ομαλή κυκλοφορία σε διάφορους δρόμους της πρωτεύουσας.

Σε ό,τι αφορά την παραβατικότητα κατά δημοτική κοινότητα «πρωταθλήτρια» στις κλήσεις αναδείχθηκε η Α’ κοινότητα του Δήμου Αθηναίων, που αριθμεί πάνω από 403 παραβάσεις, ενώ στην τελευταία θέση βρίσκουμε το Γ’ και Δ’ δημοτικό διαμέρισμα που αριθμεί μόλις 49 απομακρύνσεις ή συστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση το έργο της δημοτικής αστυνομίας φαίνεται να αποδίδει «καρπούς» στους δρόμους της Αθήνας. Όπως τόνισαν στελέχη της δημοτικής αστυνομίας, μιλώντας στον «Αθήνα 9.84», η εικόνα είναι σαφώς βελτιωμένη μέρα με τη μέρα και σε αυτή την κατεύθυνση θα ενταθούν και το επόμενο διάστημα οι δράσεις για την καταπολέμηση της παραβατικότητας.

Μιχάλης Λεγάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα