back to top
15.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

15.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Οξεία αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή, για την εισαγγελική πρόταση απαλλαγής του Ηλία Μίχου από την κατηγορία του βιασμού και της μαστροπείας στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, για τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε λίγες ημέρες πριν τη λήξη της κυβέρνησης Τσίπρα, καταγγέλλοντας πως τότε είχε υποβαθμιστεί από κακούργημα σε πλημμέλημα το αδίκημα του βιασμού.

Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε απόπειρα συκοφάντησης από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις επτά το απόγευμα, αυτή τη φορά στο Σύνταγμα για την εισαγγελική πρόταση. “Ατυχή” την χαρακτηρίζει η Ανοιχτή Πόλη, προειδοποιώντας
ότι η συγκεκριμένη εισαγγελική πρόταση ” κλονίζει επικίνδυνα την εμπιστοσύνη του πολίτη σε θεσμούς που είναι κρίσιμοι για τη λειτουργία της δημοκρατίας”.

“Χυδαίο ψέμα” χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης την χθεσινή αναφορά στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη ότι ο Πρωθυπουργός διαθέτει 40 σπίτια.

Την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα των βουλευτών της ΝΔ για την τραγωδία των Τεμπών, καθώς 64 γαλάζιοι βουλευτές υπέβαλαν σχετικό αίτημα.

Σε Ευαγγελισμό και ΚΑΤ άρχισαν σήμερα τα – επί πληρωμή- απογευματινά χειρουργεία. Αντιδρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά, οι οποίοι νωρίτερα πραγματοποίησαν στάση εργασίας.

Νέο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, παρά τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης.

Την προσεχή Κυριακή μεταβαίνει στην Αίγυπτο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και τους ομολόγους του, του του Βελγίου και της Ιταλίας, για συναντήσεις με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Φατάχ Αλ Σίσι με φόντο το μεταναστευτικό και την πολεμική σύρραξη στη Γάζα

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους». Περιλαμβάνει για πρώτη φορά αυξημένο κουπόνι διακοπών αξίας έως και 400 ευρώ.

Για τις νέες ταινίες της εβδομάδας ,που προβάλλονται απόψε στις κινηματογραφικές αίθουσες μας ενημερώνει η Μαρία Βαιλοπούλου.

“Η κτιριακή σχολική υποδομή στην Αθήνα είναι σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση” τόνισε στον Αθήνα 9,84 ο Αντιδήμαρχος Υποδομών Ανδρέας Γραμματικογιάννης. Όπως ανέφερε “Ο Δήμος έχει την ευθύνη για 400 σχολικά κτίρια, που έχουν ανεγερθεί τις δεκαετίες του ΄70 και του ΄80 και στα οποία έχουν γίνει ελάχιστες συντηρήσεις και οι φθορές είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται ραγδαία”.

Πενήντα δένδρα και πολλά αρωματικά φυτά φυτεύτηκαν σήμερα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι , παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο οποίος μιλώντας στον «Αθήνα 9.84», έκανε λόγο για μια συμβολική κίνηση στην «προσπάθεια να πρασινίσει κάθε γωνιά της Αθήνας»

Σε ψήφισμα του, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί το Ισραήλ να επιτρέψει αμέσως και να διευκολύνει την πλήρη παράδοση βοήθειας προς τη Γάζα, μέσω όλων των υφιστάμενων σημείων διέλευσης.

Και ο καιρός: Νεφώσεις με βροχές αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα