back to top
26.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

26.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Υπόθεση Κολωνού: Σήμερα η αγόρευση των δικηγόρων της 12χρονης

Διαβάστε επίσης

Με την αγόρευση των δικηγόρων που την εκπροσωπούν συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό ενώ συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις για την εισαγγελική πρόταση για αθώωση του Ηλία Μίχου για τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας.

Στις 9, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εφετείο Αθηνών. Μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν χθες στα Σεπόλια και στο Σύνταγμα, καθώς και στη Θεσσαλονίκη.

Οι εξελίξεις στη δίκη προκάλεσαν αντιπαράθεση χθες στην Ολομέλεια της Βουλής με τον υπ. Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το 2019 θέλησε να μετατρέψει το αδίκημα του βιασμού από κακούργημα σε πλημμέλημα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης κατήγγειλε τον υπουργό για απόπειρα συκοφάντησης.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί αθώος ο Μίχος λόγω αμφιβολιών για βιασμό του παιδιού, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων. Ζήτησε την ενοχή του για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, καθώς και για οπλοκατοχή.

Ως προς τον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο γνωστό ως «Μιχάλης» ζητήθηκε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκοπό κέρδους και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Τέλος, ζητήθηκε η αθώωση του για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε ότι δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε με την 12χρονη.

Η εισαγγελέας ζήτησε για τη μητέρα να κηρυχθεί ένοχη για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους. Επίσης, για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης.

Για τους αποκαλούμενους «πελάτες» της 12χρονης, 23 συνολικά κατηγορούμενους, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των 22 για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη ενώ για έναν, πακιστανικής καταγωγής, πρότεινε να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα