back to top
18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Οξεία αντιπαράθεση στη Βουλή για την πρόταση απαλλαγής Μίχου για βιασμό

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή την πρόταση της εισαγγελέως για την απαλλαγή Μίχου για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό, με τον υπουργό Δικαιοσύνης να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, για τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη λήξη της κυβέρνησης Τσίπρα, καταγγέλλοντας πως τότε είχε υποβαθμιστεί από κακούργμα σε πλημμέλημα το αδίκημα του βιασμού.

Αναφορικά με την πρόταση της εισαγγελέως ο Γιώργος Φλωρίδης εξήγησε πως η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση γίνεται κεκλεισμένων των θυρών και ως εκ τούτω, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι έχει διαμειφθεί. «Το δικαστήριο αποφασίζει, όλοι εμείς αγνοούμε τι έγινε στην αίθουσα. Ο στοιχειώδης σεβασμός στη Δικαιοσύνη απαιτεί να περιμένουμε την έκδοση της δικαστικής αποφάσεως», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας μεταξύ άλλων στα σχόλια του Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι «όποιος έχει χρήματα, πέφτει στα μαλακά».

«Θέλατε να παραμένουν οι βιαστές ατιμώρητοι. Αυτή ήταν η φροντίδα σας για τα θύματα. Τελικά μειώσατε το όριο καταδίκης στα 15 από τα 20 χρόνια», ανέφερε, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να φωνάζει από τα έδρανα «λέτε ψέματα!».

«Χύνετε κροκοδείλια δάκρυα. Η φροντίδα σας ηταν να αθωώσετε τους βιαστές ανηλίκων!», επέμεινε ο Γιώργος Φλωρίδης, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να φωνάζει εκ νέου «Ντροπή σου!».

«Φώναζε όσο θες! Εδώ είναι τα χαρτιά. Εδώ είναι δηλώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που σας απέτρεψαν από το να φέρετε τη διάταξη!», ανταπάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Είστε κυβερνητικός προπαγανδιστής. Ντροπή σας να ψεύδεστε με αυτό τον τρόπο. Είστε κοινός συκοφάντης. Είναι ντροπή που είστε υπουργός Δικαιοσύνης. Πάσχετε από το σύνδρομο γενιτσαρισμού», επέμεινε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς. Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε απόπειρα συκοφάντησης από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Πάντως, ο Γιώργος Φλωρίδης επιτέθηκε στην κυβέρνηση Τσίπρα και με φόντο την υπόθεση Novartis και το mea culpa του πρώην πρωθυπουργού, σχολιάζοντας πως «πήγατε στον Άρειο Πάγο κύριε Τζανακόπουλε για να στήσετε την σκευωρία και τώρα βγήκε ο αρχηγός σας και μιλάει για σκευωρία, θέλει προσοχή όταν εσείς θελήσατε να πλήξετε το κύρος της δικαιοσύνης και νομίζετε οτι ξεμπερδέψατε».

Νewsroom Aθήνα 9.84

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα