back to top
35.9 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

35.9 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Α. Σπυρόπουλος: Για κάθε έγκλημα και σκάνδαλο επί ΝΔ υπάρχει συγκάλυψη και ατιμωρησία

Διαβάστε επίσης

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου για την πρωτοβουλία του προέδρου του κόμματος , Νίκου Ανδρουλάκη, να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με αφορμή το δυστύχημα των Τεμπών.

«Για κάθε έγκλημα και σκάνδαλο ακολουθεί η συγκάλυψη και η ατιμωρησία. Αυτό ακριβώς είναι το μοτίβο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ αναφερθείς στην ευθύνη του πρώην υπουργού Μεταφορών κ. Καραμανλή για τη μη εφαρμογή της σύμβασης 717, σημείωσε ότι « αν το έργο της τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί δεν θα θρηνούσαμε το χαμό 57 συνανθρώπων μας».

 

Για την πρόταση δυσπιστίας

«Είναι η ελάχιστη υποχρέωση που έχουμε απέναντι στη μνήμη των 57 θυμάτων, στις οικογένειές τους αλλά και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό που αναζητεί απαντήσεις στο γιατί οδηγηθήκαμε σε αυτό το έγκλημα. Μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις, είναι πλέον εμφανές ότι από την πρώτη στιγμή κάποιοι προσπάθησαν να συγκαλύψουν την αλήθεια. Κάποιος επεξεργάστηκε και μόνταρε με τον τρόπο που ήθελε το υλικό που υπήρχε και εν συνεχεία, το διοχέτευσε σε συγκεκριμένα ΜΜΕ προκειμένου να πέσουν όλες οι ευθύνες στο ανθρώπινο λάθος που ήταν άλλωστε εξ’ αρχής το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να αποκρύψει τις πολιτικές ευθύνες.

Εδώ και ένα χρόνο εξελίσσεται μια τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης που λειτούργησε και στην Εξεταστική Επιτροπή -φιάσκο και φυσικά ήταν η κύρια γραμμή άμυνας της ΝΔ απέναντι στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για διενέργεια Προανακριτικής Επιτροπής. Παράλληλα, χάθηκαν σημαντικά στοιχεία από τον τόπο του δυστυχήματος καθώς κάποιοι έσπευσαν να μπαζώσουν το σημείο, χωρίς να ξέρουμε ακόμα και σήμερα ποιος έδωσε την εντολή».

Για τις βολές Μαρινάκη σε Ανδρουλάκη ότι ταυτίζεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα

«Το να μιλά η οικογένεια του κ. Μητσοτάκη και η ΝΔ για ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που ενδεχομένως να στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, είναι για γέλια. Οι πολίτες γνωρίζουν όλα αυτά τα χρόνια πόσα χρήματα διοχετεύτηκαν σε ΜΜΕ με τη λίστα Πέτσα ή για τα ισχυρά συμφέροντα στον τομέα της Ενέργειας όπου κάποιοι έβγαζαν δισεκατομμύρια κέρδη στις πλάτες του ελληνικού λαού. Μάλλον έχουν συνηθίσει να μη τους ασκεί κανείς κριτική. Δεν μας έχουν ακόμη απαντήσει για μια σειρά ζητημάτων όπως το πως διέρρευσαν τα προσωπικά στοιχεία χιλιάδων αποδήμων. Σε κάθε μεγάλο σκάνδαλο και έγκλημα υπάρχει ατιμωρησία και αυτό χαρακτηρίζει τη ΝΔ».

Για τις αιχμές Κασσελάκη προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την προεκλογική του άρνηση για κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Κασσελάκης ο οποίος έχει δίπλα του τους κ. Πολάκη και Παππά, να μας πει αν συμφωνεί με την στρατηγική του κ. Τσίπρα. Ας θυμηθεί επίσης, ποιοι λειτούργησαν ως χρυσοί χορηγοί της ΝΔ και την οδήγησαν στο να συγκεντρώσει ποσοστό 41% στις εκλογές. Θα μιλήσει ο κ. Κασσελάκης ο οποίος πριν έρθει στη χώρα μας, αναζητούσε να γίνει υπουργός του κ. Μητσοτάκη; Το ΠΑΣΟΚ κατεβάζει πρόταση δυσπιστίας απέναντι σε μια κυβέρνηση που κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια για ένα τεράστιο έγκλημα το οποίο κόστισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας. Ας σοβαρευτεί ο κ. Κασσελάκης και ας προσαρμοστεί στο ρόλο και στη θέση που έχει».

Για τις Ευρωεκλογές

«Στη μάχη των Ευρωεκλογών, το ΠΑΣΟΚ θα έχει ένα ψηφοδέλτιο που θα εκπέμπει σοβαρότητα, γνώση των θεμάτων και αίσθηση καθήκοντος  για μια Ελλάδα η οποία μπορεί να δώσει ισχυρές μάχες στην Ευρώπη. Η μάχη για τη δεύτερη θέση είναι απολύτως ανοιχτή. Υπάρχει ένα πολύ ρευστό πολιτικό σκηνικό και διαμορφώνεται μια δύσκολη συγκυρία για την ΝΔ καθώς της ασκείται κριτική από την κοινωνία για μη αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων της καθημερινότητας όπως είναι η ακρίβεια, η κατάρρευση του ΕΣΥ αλλά και το αίσθημα ατιμωρησίας που υπάρχει. Από την άλλη πλευρά, παρατηρείται ενίσχυση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ που σαφώς και επιθυμούμε να είναι ακόμη μεγαλύτερη, ιδίως στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί μια σοβαρή, αξιόπιστη  προοδευτική δύναμη η οποία μπορεί να σταθεί απέναντι στη ΝΔ και να δώσει στην κοινωνία μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για τον τόπο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα